Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Commerzbank a Frankfurt Maraton névadója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 23.

ImageA Commerzbank 2011-ig szerezte meg a világ egyik legnagyobb múltjára visszatekintő városi maratonjának hivatalos névadó jogait. A Commerzbank Frankfurt Maraton világszerte a legismertebb maratonok közé tartozik, amelyet 1981 óta rendszeresen rendeznek meg a Majna partján elterülő metropolisban. A legnagyobb városi futások között tartják számon az eseményt, amelyet jól példáz az is, hogy az 2008. októberében - több mint 20.000 jelentkezővel - rekordnagyságú résztvevő indult, és több százezer néző ünnepelte a futókat.

 

Királyházi Henriettől megtudtuk, hogy gyors versenyszakaszaival és a kiváló szervezésével a Frankfurt Maraton a legismertebb futóesemények közé tartozik, amelyet a Nemzetközi Könnyűatlétikai Szövetség (IAAF) tavaly aranyéremmel jutalmazott. A Frankfurt Maraton egyik különlegessége, hogy a kiemelkedő teljesítményekről gondoskodó nemzetközi élvonalhoz tartozó atléták mellett a versenyen valamennyi korosztály és a fogyatékkal élők is képviseltetik magukat,.

A program széleskörű: magában foglalja a klasszikus távfutás mellett a stafétafutást, valamint a gyermekek számára szervezett futásokat is. A Commerzbank Frankfurt Maraton útvonalán a szervezők a hangulat emeléséről is gondoskodnak, hiszen különleges kísérőprogramok, utcabálok, élőzenei koncertek is színesítik az október végi eseményt.

Az első Commerzbank Frankfurt Maratonra 2009. október 25-én vasárnap kerül sor.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >