Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új gasztro-kulturális tér nyitja meg kapuit hétvégén Kápolnásnyéken Nyomtatás E-mail
Írta: Ocsenás Katalin   
2024. július 10.
Új gasztro-kulturális térrel gazdagodik a Velencei-tó 2024. július 12-én: megnyílik a Halász-kastély Kastélykert Étterem. Olyan találkozási ponttá, közösségi hellyé szeretnének válni, ami méltó kiegészítője a Halász-kastély magas minőségű kulturális, turisztikai tevékenységének, értékközvetítő munkájának. A magas művészetek iránti elkötelezettséget, a kulturális turisztikai értékeket a gasztronómiai kultúra értékeivel szeretné gazdagítani a vendégközpontú vállalkozás, ahol a tradíciókra épülő vendéglátás hagyományai ötvöződnek a modern konyhával, a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával.

 

A régióban még újszerű  éttermi stílus jelenik meg a Velencei-tónál: az all you can eat típusú vendéglátás, ez a svédasztalos étkezési típus, ami korlátlan fogyasztást biztosít fix összegért. A világszerte egyre népszerűbb étteremtípust nemcsak azért szeretik a vendégek, mert valóban korlátlan mennyiséget fogyaszthatnak, hanem főleg azért, mert így annyiféle ételt kóstolhatnak meg amennyi felkeltette az érdeklődésüket.

Juhász Tibor, a Kastélykert Étterem ügyvezető igazgatója és executive séfje korábban a magas szintű állami látogatások catering szolgáltatójaként vívott ki elismerést hazánk prominens szereplői és a hazánkba érkező államfők, koronás fők körében. Később a magas szintű protokollesemények mellett az üzleti világ étkeztetésében is piacvezető szerepet ért el az Édenkert Catering tulajdonosaként.

A Kastélykert Étterem a slow tourism-slow food elkötelezett híve, a vidék legkiválóbb alapanyagaiból készült finomságokkal, helyspecifikus italkínálattal szeretné gazdagítani a vendégélményt. Náluk olyan bor kapható, ami helyi, olyan sör, ami helyi.  A Halász-kastély Kastélykert Étterem a Kápolnásnyéki Sörfőzde szomszédságában található, így kézenfekvő, hogy a kiváló kézműves söreik legyenek csapon. A boraik is a tó körüli értékek nagykövetei: olyan pincészetet választottak, ami évtizedek óta meghatározó borászata a Velencei-tó környékének. Nemcsak a borversenyeken elért kiváló eredményeik, magas minőségű termékeik miatt, de annak az értékteremtő munkának tiszteleteként is az L. Simon Borászat borait kínálják vendégeinknek, amit a Velencei-tónál a kulturális turisztikai értékközvetítésében zászlóshajóként végez a borászat tulajdonosa. Az Agárdi Pálinkafőzde termékei is a Velencei-tóhoz köthető kincsek, amire mindannyian büszkék lehetünk, s az étterembe betérők is kérhetik majd a sokszoros nemzetgyőztes pálinkákat.

Saját rendezvényeinkkel is hozzá szeretnének járulni magyar gasztronómiai kultúra megismeréséhez, értékeink beazonosításához, népszerűsítéséhez – mindezt komplex vendégélménnyel megvalósítva: a gyönyörűen felújított épületben, a Halász-kastély udvarán, árnyas fák társaságban, belső udvarral, terasszal, modern, felszerelt konyhával, kiváló szakemberek munkájára építve, a fővárostól alig egyórányira.

A megnyitó előtt itt tartott rendezvényen volt vendég Villám Attila Executive Head Chef at St James's Palace, a megnyitó ünnepségen Vomberg Frigyes a Séfek Séfe, a Bocuse d’Or verseny magyar csapatának coach-a lesz vendég, a felsőpáhoki Kakasbonbon Családi Manufaktúra tart bonbonkóstolót, az esti koncerten  Rezsnyák Róbert és a Gramofon Band a legendás Arizona mulató világába kalauzolja a vendégeket.

A következő időszak rendezvénytervei között is izgalmas, hiánypótló események szerepelnek, melyek között ugyanúgy helyet kapnak olimpikonok, mint gasztro-szakemberek. Hisznek az étkezés összetartó erejében, abban, hogy közösségek épülnek fontos értékek köré. Ez a hely biztosítani tudja azt a nyugalmat, exkluzivitást, a tartalmas énidő eltöltésének lehetőségét, ami a „boldog békeidőkben” még jobban sajátja volt az éttermeknek.

Várja vendégeit a Halász-kastély Kastélykert Étterem csütörtöktől vasárnapig 12.00-től 22.00 h-ig, a grillpult és a tésztabár 18.00-21.30 h időszakban elérhető. Bővebb információk a közösségi médiafelületeken (facebook: Halász-kastély Kastélykert Étterem)

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >