Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Paneltűz Székesfehérváron
Paneltűz Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 24.

ImageKigyulladt egy második emeleti panellakás konyhája vasárnap délután Székesfehérváron. - kaptuk a hírt Bisztricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság sajtóreferensétől - A Tóvárosi lakónegyedben a tűzoltók kiérkezésekor a második emeleti lakás nyitott konyhaablakán ömlött ki a füst. A lakásban lakó férfi elaludt, közben a tűzhelyen felejtett étel kigyulladt, és a lángok átterjedtek a páraelszívóra, a tűzhely melletti konyhapulton lévő mikrohullámú sütőre és a falon lévő konyhaszekrényre.

 

Bisztricz Anett honlapunknak elmondta: a tűzoltók a bejárati ajtón többször dörömböltek, valamint az ablakhoz létrát támasztottak, hogy így hatoljanak be az égő lakásba. A dörömbölésére a lakásban lakó férfi felébredt, és végül ő nyitotta ki az ajtót.

 

Image
Fotó: Székesfehérvári Tűzoltóság

A lakás addigra már füsttel telítődött, a falak kormozódtak. A füst a zárt (ablak nélküli), kilenc emeletes lépcsőházat egészen a legfelső szintig elöntötte. A lángok terjedését a tűzoltók légzőkészülékben egy poroltóval fékezték meg, majd az épület tetején lévő ajtót kinyitották, hogy a lépcsőház átszellőzzön. A férfit a mentők kórházba szállították.

 
< Előző   Következő >