Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Flinta Botond és Teemu Elomo a Volán kötelékében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 27.

ImageFlinta Botond aláírta szerződését a Sapa Fehérvár Alba Volán 19-cel, valamint próbajátékra érkezik a finn Teemu Elomo (képünkön). - kaptuk a hírt a csapat sajtóosztályától - A Sapa Fehérvár AV 19 csapatával csinálta végig a nyári felkészülést a HC Csíkszereda együtteséből tavaly kitűnő tehetséges hátvéd, Flinta Botond. A játékos jó benyomást tett a szakmai stábra, így 2009. október 31-ig szóló szerződést kapott. Ezáltal lehetősége nyílik, hogy az Erste Bank Ligában is megmutathassa tudását.

 

A sajtóosztály tájékoztatása szerint a Volán szerette volna soraiban tudni a legendás svéd centert, Mathias Johanssont. A sportember azonban családi okokból nem fogadta el az ajánlatot, így a klub ismét körülnézett a játékospiacon. Így került látótérbe Juha Alen tavalyi csapattársa, a Dallas által draftolt finn Teemu Elomo.

A 30 éves, szélsőként és centerként egyaránt bevethető játékos igen imponáló karriert mondhat magáénak, hiszen junior világbajnoki címet szerzett a finn válogatottal 1998-ban, illetve a TPS csapatával háromszor is finn bajnoki címet nyert (1999, 2000, 2001). Le is csapott rá a patinás Blues, nem is bánták meg: a beilleszkedési idénye után a 2002/2003-es szezonban az egyesület második legeredményesebb hokisának mondhatta magát. Négy, pontokban gazdag év után a svéd élvonalba igazolt, a Mora csapatához.

Itt is négy esztendőt töltött, és minden évben a legtermékenyebb csatárok között volt. Olyannyira, hogy tavaly a gárda házi pontkirálya volt. A finn élvonalban 387 mérkőzésen 165 pontot, míg a svéd élvonalban 158 mérkőzésen 80 pontot, a svéd másodosztályban pedig 45 fellépésén 42 egységet szerző Teemu Elomo vasárnap érkezik Székesfehérvárra, és szeptember végéig lesz próbajátékon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >