Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fél év tapasztalata a Biblia éve rendezvényről Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény  Székesfehérvári Református Egyházközség   
2008. június 15.

ImageMint ismeretes, a Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére a katolikus, a református és az evangélikus egyház a 2008. esztendőt a Biblia évének nyilvánította. Kezdeményezésük fő célkitűzése, hogy az egyháztól elidegenedett, és sokféle szempont által vezérelt közéletben megszólaltassák a kereszténység alapüzenetét, ami azonos a Biblia üzenetével, az evangéliummal.

A Biblia éve rendezvénysorozathoz országszerte nem csupán gyülekezetek, de múzeumok, számos kulturális, oktatási intézmény és civil szervezet is kapcsolódott saját kezdeményezéssel. Több helyen például könyvritkaságok, a Szentírás különleges kiadásainak bemutatásával igyekeztek még ismertebbé tenni a Bibliát, egyúttal hangsúlyozva Isten Igéjének örök üzentét és mondanivalóját a modern ember számára.A kezdeményezés elindításnak immár fél esztendeje.

Ennek alkalmából a Székesfehérvári Református Egyházközségbe látogat 2008. június 15-én, vasárnap, 15 órakor Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára, hogy az eltelt időszak országos tapasztalatiról, a Biblia Éve rendezvény sorozat fogadtatásáról tartson előadást.

Projektoros kivetítő segítségével, illusztrációk bemutatásával teszik az előadást még szemléletesebbé. A rendezvény végén beszélgetésre, közös tapasztalatcserére is lehetőség lesz. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 
< Előző   Következő >