Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow A költségvetés vesztese Magyarország
A költségvetés vesztese Magyarország Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. szeptember 01.

Image"Továbbra sem tudjuk, hogy milyen költségvetést fog benyújtani a kormány, csak annyi bizonyos: jövőre is nagyon komoly megszorítások következnek." - szögezte le hétfői sajtótájékoztatóján Varga Mihály. - "A hétfői nappal világossá vált - mutatott rá a politikus -, hogy az MSZP-kormány költségvetésének vesztese Magyarország. A kormányzat ugyanis 120 milliárd forintot készül elvonni az önkormányzatoktól, újabb 40 milliárd forintot akar kivonni az egészségügyből."

 

"Ezen kívül 230-250 milliárd forintos megszorításra számíthatnak a minisztériumok az elkövetkező évben ."- mutatott rá a Fidesz gazdasági szakpolitikusa.

A kormány annak ellenére tervez nagyon komoly megszorításokat, hogy ezt a fajta politikát már az elmúlt években sem koronázta siker: ugyanis az idei első félévben 2,2 százalékkal csökkentek a reálbérek, valamit év végére a 10 százalékot is meghaladhatja a munkanélküliség - fogalmazott Varga Mihály. A miniszterelnök a mai napon elmondta - tájékoztatott az országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke -, hogy a jövő évi költségvetéssel üzenni szeretne a külföldi befektetőknek és az IMF-nek.

 

Image
Fotó: Fidesz

"Jó lenne, ha végre a magyar embereknek is megüzenné, milyen év következik, milyen költségvetésre számíthatnak" - fogalmazott Varga Mihály. Európában többféle válságkezelési módszerrel lehet találkozni, s ezek közül néhány sikeresnek mondható: Lengyelországban például a legutóbbi adatok szerint megindult a gazdaság növekedése - mutatott rá a képviselő, majd hozzátette:

Magyarországon Bajnai Gordon továbbra is azt a gyurcsányi politikát folytatja, mellyel nem lehet munkahelyet teremteni, hiányt mérsékelni, gazdaságot fellendíteni. A hétfői tájékoztatón az hangzott el a kormány részéről, hogy egy erős, karakteres, baloldali költségvetés lesz a jövő évi. Ha ez a baloldali jelző a megszorításokat jelenti, akkor igaza van a miniszterelnöknek." - jegyezte meg Varga Mihály.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >