Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ki főzi a legfinomabb lecsót?
Ki főzi a legfinomabb lecsót? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 02.

ImageA nyár egyik fő étele a lecsó. Csak össze kell vagdosni a paprikát, paradicsomot, rá a fonnyasztott, paprikával és ízesített hagymára, rotyogtatni egy kicsit, aztán jöhetnek a tojások – már, aki azzal szereti -, s kész is. Van, aki cukkínit is aprít hozzá vagy padlizsánt, szalonnát… S, hogy kié a legfinomabb lecsó Székesfehérváron? Szeptember 26-án az is kiderül. Az idei Lecsófesztiválra szeptember 15-ig lehet jelentkezni.

 

A Lecsófesztiválról Brájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója, Vargha Tamás tanácsnok és Sipos József főszervező tartott sajtótájékoztatót.

Ezen elhangzott: már 2007-ben is több, mint 200 csapat indult a versenyen, tavaly pedig 268 bográcsban főtt étket kóstolt meg a szakértőkből álló zsűri. Idén közel 300 csapatot várnak, a jelentkezési határidő pedig szeptember 15. A lecsófőzést most is vásári hangulat és kirakodóvásár színesít majd.

Most még a Várkörúton főzőcskéznek a jelentkezők, ám ez a helyszín egyre szűkösebbnek bizonyul, így – Brájer Éva ígérete szerint – jövőre máshol állítják majd fel a bográcsokat.

Image
Fotó: Temesvári Márta

A Lecsófesztivál időpontja egybeesik a Fehérvári Vígasságokéval. Ez utóbbi színpadi műsorát A Szabadművelődés Háza szervezi, s már kora délelőtt elkezdődnek a programok, amelyek 22 óráig tartanak majd.

„Sőt, ez lesz az Önkormányzati Nap hétvégéje is.” – tette hozzá Vargha Tamás, hiszen ekkor érkeznek városunkba Székesfehérvár testvérvárosainak delegációi, hogy egy biztonságról szóló NATO-konferencián vegyenek részt.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1335&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >