Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jó iramú meccsen, jó egyéni teljesítményekkel győztünk Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2009. szeptember 05.

ImageA februári edzőtáborban játszott mérkőzés után másodszor találkozott csapatunk barátságos meccsen a Lokomotív Zágráb együttesével. A téli vereség után ezúttal a Videoton bizonyult jobbnak és megérdemelten harcolta ki a 2-1 arányú győzelmet. - A derbi elején nagyjából tíz percig inkább mezőnyben folyt a játék, a csapatok egymás erejét próbálgatták, no meg azt, mennyit enged a pálya, hiszen a kezdés előtt néhány perccel hatalmas eső zúdult a Sóstói Stadionra.

 

Az első említésre méltó helyzetünk a 14. percben adódott, amikor Alves beadását Sitku fejelte Vidakovic kezébe. Néhány perccel később Demjén maradt le egy jó labdáról, ám a 30. percben megszereztük a vezetést: egy szép, Szakály-Farkas összjáték végén előbbi passzolt ki középről a bal szélre, s az érkező Alves mintegy 14 méterről az elvetődő horvát kapus mellett lőtte a hálóba a labdát (1-0).

A vendégek első komoly lehetőségüket a 35. percben dolgozták ki, amikor Males ugrott ki egy indítással középen, majd átadta a játékszert Balenak. A lövést azonban Tujvel bravúrral szögletre tornázta. A félidő végén Sitku növelhette volna tovább előnyünket: egy mélységi passzból indulva egyedül maradt Vidakovic-csal szemben, ám nem tudta elhúzni a labdát a kicsúszó hálóőr mellett.

A második játékrész első felében magasabb iramra kapcsoltak a horvátok, s az 50. percben ismét Tujvel mutatott be gyönyörű védést. Alig telt el egy perc, amikor egy baloldali beadás után a szünetben beállt Jelic robbant be a kapu előterébe, s az ezúttal megtorpant Tujvel mellett a hálóba emelt (1-1). A félidő második felében aztán ismét mi kerekedtünk felül és számos helyzetet dolgoztunk ki.

A 76. percben Alves szélre tett labdáját Nagy Dani lőtte a kapusba, majd Dvéri beadását Alves bombázta a jobboldali kapufa mellé. A 80. percben Horváth révén szereztünk ismét vezetést, aki Purovic fejesét követően szemfülesen csapott le a horvát portásról kipattanó játékszerre (2-1). Öt perccel később Drazsé kapáslövése zúgott el horvát kapu mellett. A meccs utolsó jelentős helyzete a vendégek előtt adódott, Pandza lövését viszont ezúttal is biztos kézzel fogta szlovák kapusunk. Ezzel tehát maradt a 2-1-es végeredmény.

Videoton: Tujvel – Milanovics, Lipták (Radovics), Horváth, Varga (Andics) – Demjén (Nagy), Farkas (Lázár), Elek (Polonkai), Szakály (Dvéri) – Sitku (Purovic), Alves

dr. Mezey György: „Izgalmas, élvezetes, jó iramú mérkőzés volt a mai, jó technikai megoldásokkal, bánhatják, akik nem látták. Mindkét csapat komolyan hajtott a győzelemre. Játékban talán egy kicsit többet nyújthattunk volna, de a játékosok magasra tették a mércét önmagukkal szemben, s ez helyenként kapkodóvá tette őket. Viszont láttam kitűnő egyéni teljesítményeket. Azt gondolom, az újakat – Demjén, Varga, Purovics – is meglepte az iram, amit a mai meccs hozott. Purovic-cson érezhető volt, hogy hónapok óta nem játszott, s emiatt nem volt meccsritmusa. A kapott gólt természetesen kielemezzük – szerintem nagy hiba volt, de a padról nem lehetett tisztán látni a történteket -, de az egy-az-egyben védekezésben egy kicsit türelmetlenek voltunk. Összességében azt mondom, jó szolgálatot tett nekünk ez a találkozó."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >