Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A magyar krikettes lányok egyre magasabbra törnek
A magyar krikettes lányok egyre magasabbra törnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 07.

ImageKét drámai győzelemnek köszönhetően a Comenius Anita Girls krikett csapatnak még mindig megvan az esélye, hogy megnyerje a Magyar Krikett Liga másodosztályát. Augusztus 15-én a csapatkapitány Balogh Claudia nagyszerű ütései a legkisebb különbségű győzelmet eredményezte az IBM csak fiúkból álló csapata ellen, majd néhány nappal ezelőtt Zics Adrienn és Cziráky Fanni kiváló futásai és Balogh Claudia színvonalas ütései segítették hozzá a csapatot a Tasmán Ördögök felett mindössze két labdával a vége előtt aratott sikerhez.

 

A Club sajtóosztályának tájékoztatása szerint a lányok összességében precízen dobtak, kivételesen Hotea Brigi, aki mindkét mérkőzésen három wicket-et szerzett, valamint az erős csapatszellem, és a lelkesedésük a játék iránt segítette a lányokat a győzelemhez. A csapatnak még két meccse van hátra szeptemberben, az iszkaszentgyörgyi focipályán.

Az első a többségében Budapesten élő külföldiekből álló Baggy Blues Occasionals ellen, míg a második a rivális Comenius Boys ellen. A Comenius Boys és a Comenius Anita Girls a székesfehérvári Comenius Iskola udvarán együtt gyakorolnak, ugyanaz az edzőjük, ezért nagyon érdekes lesz a meccs, mert mind a két fél nyerni akar, és kemény küzdelemre számíthatunk mind a két fél részéről.

 

Image
.

A júniusi Anita-Hungária Női Krikett Torna óta a magyar női krikett csak fejlődött a rendszeres edzéseknek és mérkőzéseknek köszönhetően (ezek helyszínei: Budapest és Székesfehérvár). Néhány válogatott játékos csatlakozott a német lány csapathoz a bécsi lány edzőtáborban, augusztusban és játszottak egy meccset.

Andy Grieve edző nemcsak összerakott egy lány csapatot, ami képes felvenni a versenyt férficsapatokkal, és képes legyőzni őket, hanem aktívan szervez jövőbeli nemzetközi mérkőzéseket más közép-európai országok (Németország, Ausztria, Szlovénia és Szlovákia) csapatai ellen.

A női csapat októberben Párizsba utazik, a lánycsapat pedig novemberben a németországi Bielefeldben vesz részt az 1. fedett pályás iskolák közötti krikett bajnokságon. A jövő évi tervek között szerepel egy nemzetközi női krikett torna megrendezése a Budapesttől északra található Sződligeten, Magyarország első rendes méretű krikett pályáján.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >