Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tanévnyitó konferenciák a Kodolányin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 08.

ImageMár az iskolakezdés első hetében két országos szakmai konferenciának adott helyet a Kodolányi János Főiskola. - tájékoztatta szerkesztőségünket Szondy Réka sajtóreferens, akitől megtudtuk, hogy az intézmény siófoki intézetében került sor a II. Interdiszciplináris Humorkonferenciára, míg a budapesti intézetben a II. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpózium került megrendezésre. „Ez nem vicc, ez humor!" volt a szlogenje a II. Interdiszciplináris Humorkonferenciának.

 

A programot a két évvel ezelőtti nagysikerű első alkalom után idén a Kodolányi János Főiskola szervezte közösen a BGF/KKFK és a Nemzetközi Folklórlingvisztikai Kutatócsoporttal.

Szondy Réka elmondta, hogy a két napos konferencia alatt közel negyven előadás hangzott el a humor szerepéről az élet legkülönbözőbb területén. A plenáris és szekcióüléseken a jog, az egészség, az oktatás éppen úgy megtárgyalásra került, mint a folklór, a diplomácia, a pszichológia és a humor kapcsolata.

A Budapesten megrendezett II. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpózium fókuszában a turizmus integratív funkciójának minél szélesebb körű, több tudományterületen átívelő feltárása állt. A fórum résztvevői arra a kérdésre keresték a választ, hogy a turizmus milyen szerepet játszik a társadalmi, a politikai és a gazdasági integráció horizontális, illetve vertikális szintjein.

A Kodolányi János Főiskola mindig nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy olyan konferenciáknak és továbbképzéseknek adjon helyet, ahol az egyes témakörökkel foglalkozó szakemberek, egyetemi, főiskolai és szakközépiskolai tanárok, doktoranduszok, illetve kutatóintézetek, tanácsadó irodák, önkormányzatok és kormányhivatalok munkatársai, valamint az adott téma iránt érdeklődők között hatékony együttműködés, intenzív közös munka jön létre.

A 2009/10-es tanév során is több tucatnyi esemény házigazdája lesz a KJF, legközelebb szeptember 10-én a Politika-egyház-mindennapok konferencia kerül megrendezésre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >