Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Legyen nyilvános a Színház vizsgálati anyaga! - kéri a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 08.

Image„Jöjjenek le onnan, mert balesetveszélyes!” – kiáltott rá aggódva az újságírókra Orosz István, amikor a Vörösmarty Színház dr. Koch László utca felőli bejáratánál várakoztak rá a médiumok képviselői. A Városi Szolgáltatások Bizottságának elnöke a teátrum garanciális hibáiról szóló sajtótájékoztatóra hívta össze őket, s a korábban érkező zsurnaliszták hol máshol is ácsorogtak volna, mint a megroggyant márványlépcsőn?

 

Orosz István délelőtti sajtótájékoztatón elmondta: közel egy hónappal ezelőtt elkészült egy garanciális hibákkal foglalkozó szakértői jelentés a Színháznál felmerült problémák miatt. Tekintettel arra, hogy a Színház felújítása, illetve a jelentés is közpénzből került megrendelésre, a bizottsági elnök úgy gondolja, hogy semmiféle indok nem merülhet fel az ellen, hogy a közvélemény is megismerhesse a részletes hibalistát.

Orosz István ma reggel egy levélben fordult a város polgármesteréhez a Polgári Frakció nevében. Ebben azt kérte Warvasovszky Tihamértól, hogy tegye meg a szükséges lépéseket ahhoz, hogy a garanciális hibákat tartalmazó – közel nyolc oldalas - szakértői jelentést a székesfehérváriak megismerhessék. Ez ugyanis jelenleg „zárt anyagként” kezelendő.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

„Fontos, hogy a nyilvánosság előtt világossá váljon, hogyan használja fel a város a közpénzeket.” – mondta Orosz István.

A Színház látogatói egyébként néhány garanciális hibát laikus szemmel is jól megfigyelhetnek: látható például a homlokzati vizesedés, a felfagyott márványlépcső, valamint az is köztudott már, hogy a teátrum légtechnikája nincsen rendesen kiépítve (a próbateremben például nem ritka a negyven fokos hőség nyáron), s a nagyszínpad ácsozatánál sem megfelelő minőségű anyagot használtak a „szakemberek”.

Orosz István bízik benne, hogy a Polgári Frakció – jogos – kérésének hamarosan eleget tesz városunk polgármestere, s napvilágra kerül a jelentés.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4002&Itemid=32

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >