Tabuk nélkül a genetikai módosításról és a GMO-król az MCC következő előadásán |
Írta: ÖKK | |||||
2024. november 21. | |||||
Mennyire kell tartani a genetikailag módosított növények vagy állatok húsának felhasználásával készült ételektől? Veszélyt jelent-e a ránk és bolygónkra a technológia? Ilyen és hasonló kérdésekre próbál választ adni november 21-i, csütörtöki előadásában Toldi Ottó biotechnológus, a Mathias Corvinus Collegium Klímapolitikai Intézetének vezető kutatója.
Van, aki szerint a kutatók csak a természetben lejátszódó, génmódosítással járó folyamatokat másolták le, így a technológia veszélytelen, mások szerint viszont a Genetikailag Módosított Organizmusok (GMO) veszélyt jelentenek ránk és bolygónkra, ezért írmagjában el kell fojtani még a róluk való gondolkodást is. Toldi Ottó ökológus, biotechnológus, az MCC Klímapolitikai Intézetének vezető kutatója a GMO-kkal kapcsolatos kételyeket, kérdéseket boncolgatja előadásában, amelynek a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központja (Táncsics Mihály utca 2.) ad helyet november 21-én, csütörtökön 17 órától. Az esten szóba kerülnek a molekuláris növénynemesítés új fejlesztései (NGT- New Genomic Techniques), amelyekről jelenleg is vita folyik, mennyire számítanak GMO-nak. Ugyancsak fontos, mindannyiunk jövőjét érintő kérdés, hogy jelenthetnek-e reális megoldást a GMO-k a jelen civilizációs problémáira. Az előadás érdekességére, hitelességére garancia, hogy Toldi Ottó a téma egyik legavatottabb szakértője, akinek munkásságát a Magyar Tudományos Akadémia 2002-ben Bólyai Díjjal jutalmazta, 2013-ban pedig miniszteri elismerést is kapott. Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amelyet itt lehet megtenni: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/tabuk-nelkul-a-gmo-szfvar
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
Powered by !JoomlaComment 3.21
3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved." |
< Előző | Következő > |
---|