Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Évadnyitó sajtótájékoztató: Egyedülálló orvosi háttér
Évadnyitó sajtótájékoztató: Egyedülálló orvosi háttér Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. szeptember 09.

ImageKét nap múlva indul az EBEL idei szezonja, s ennek apropóján évadnyitó sajtótájékoztatón ismertette klubunk vezetősége az idei célokat és a felkészülés során végbement óriási változásokat. - Elsőként Tóth István, az Alba Volán Zrt. igazgatója, az SC társelnöke szólt a megjelentekhez, s kiemelte: három fő irányvonal teljesítését tűzték ki a nyáron, amit sikerült is megvalósítani.

 

- Nálunk mindig történik valami – vágott bele Tóth István -, mint a régi szlogenben. Az elmúlt hetekben a jégpályán is bizonyos változások történtek, de ennél is fontosabb: egy külföldi bajnokságban szereplő együttes anyagi forrásait előteremteni nem könnyű, még azt sem lenne egyszerű, ha egy csapat a hazai bajnokságban akar kiemelkedően szerepelni.

Megnyugtató, hogy e téren semmiféle hazárdírozás nincs, a költségvetésünk 80-85 százaléka a rendelkezésünkre áll, ami nem veheti fel a versenyt az osztrák klubokkal, viszont mi több pluszt tudunk adni, elsősorban mentalitásban, lokálpatriotizmusban, mint az ellenfeleink. Három fő célt akartunk a nyáron megvalósítani, s örömmel mondhatom: sikerült.

Az első, hogy próbáljuk meg hazahozni a külföldön játszó válogatottakat, s itt egyesítsük az erőket. A második: minél több tehetséget hozzunk fel az utánpótlásunkból, és büszkén mondhatom, hogy soha ennyi ilyen fiatal tehetség nem volt a keretben, mint most. És végül a harmadik: a külföldiek is tegyék hozzá végre azt a többletet, amit egy zsoldosnak hozzá kell tennie. Ehhez kapcsolódik, hogy a csapatot szakmailag felkészült és tapasztalt edzők készítik fel, emellett szólni kell az orvosi háttérről is. Pontokban nem fogalmazzuk meg a célokat, de a magyar bajnoki cím és a nyolcba kerülés továbbra is elvárás a csapattal szemben.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint erős a keret, de senki ne gondolja, hogy sétagalopp lesz az előttünk álló szezon.

- Először az új VIP helyiségről szólnék, aminek a kialakításáról június végén döntöttünk, elsősorban a támogatóink minél jobb kiszolgálása érdekében, s ehhez köszönetet kell mondanunk a szponzoroknak, akik a zsebükbe nyúltak – Sapa, Alba Volán, Székesfehérvár -, amit majd egy tábla is jelezni fog.

És akkor a csapatról: elég régi bútordarab vagyok, de ilyen erős keret még nem volt Fehérváron, ennek ellenére óva intek mindenkit attól, hogy azt gondolja: egy sima, gördülékeny bajnokság előtt állunk. 14 új játékos mellett a vezetőedzőnk is új, s mint egy jó bornak, ennek is érnie kell. Az elképzeléseink egyelőre megvalósultak, akiket ide szerettünk volna hozni, az sikerült, kivéve Kóger Danit.

Fontos a miskolciakkal kötött megállapodás is, ennek keretében öt fiatal játékosunk ott is erősödhet, fejlődhet, de bármikor bevethetők az EBEL-ben is. Hosszú távra tervezünk velünk, amit jelez: egy-két éven belül alapemberré kell válniuk Székesfehérváron, amit a vezetőedzőnk is tud. (Zárójelben: Kiss Dávid Bostonba utazott próbajátékra, az ő további sorsa így egyelőre kérdéses.)

S ami még nagyon fontos, talán a legfontosabb: a jövőben folyamatos orvosi felügyelet alatt lesznek a fiúk, s egy-egy esetleges sérülés esetén egy-két órán belül olyan műszerek állnak a rendelkezésre, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Utóbbi sportorvosi háttérről annyit kell tudni, hogy mostantól doktor Mohácsi János sportorvos is segíti a Sapa Fehérvár AV 19 csapatát, méghozzá egy olyan, a magyar sportéletben egyedülálló műszerezettséggel, aminek köszönhetően 10-15 perces vizsgálattal olyan adatok birtokába jut az orvos, amivel eldönthető: milyen terhelést kaphat egy játékos, s ha úgy adódik, rögtön ki lehet vonni a játékból – saját érdekében. Ez azt jelenti, hogy akár két nappal a betegség kialakulása előtt is meg tudják határozni, hol üti fel a fejét a kór, s így időben ki lehet szűrni dolgokat.

Gál Péter Pál önkormányzati képviselő megjegyezte: a város továbbra is teljes mellszélességgel kiáll a Sapa Fehérvár AV 19 mellett,.

- Mindez azért is fontos, mert az EBEL immár négy országot ölel át, tehát egy igazi, nemzetközi bajnoksággá érett az osztrák pontvadászat. Az összes fehérvári kiemelt szakosztály közül talán a jégkorongcsapat képviseli leginkább Székesfehérvárt. A pénzbeli támogatás mellett a város önkormányzata egy három ciklusból álló létesítményfelújítás mellett tette le a voksát, ennek az első ciklusa már megvalósult, de ha majd a másik kettő is realizálódik, akkor lesz igazán használható jégcsarnoka Székesfehérvárnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >