Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A jelenlegi politika tarthatatlan
A jelenlegi politika tarthatatlan Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. szeptember 10.

Image"A jövő évi költségvetés nem más, mint a gyurcsányi politika folytatása, hiszen újra hazugságokra épül, még jobban eladósítja Magyarországot, és tele van újabb megszorításokkal." - reagált Bajnai Gordon szavaira Cser-Palkovics András, szerdai sajtótájékoztatóján. - "Az elmúlt hét év MSZ-SZDSZ kormányai mély szociális válságba sodorták Magyarországot, és sajnos erről szól a jelenlegi költségvetési tervezet."

 

- jelentette ki a fideszes képviselő.

Emlékeztetett: a brutális megszorításokról időközben mindig bebizonyosodott, hogy teljesen feleslegesek és eredménytelenek voltak, hiszen a gazdaság tovább hanyatlik, a munkanélküliség nő, a reálbérek csökkennek, és minden adat azt mutatja, hogy gyakorlatilag a magyar gazdaság a csőd állapotában van.

Az eddigi felesleges és értelmetlen megszorításokat most újabbak fogják követni, melyek mutatják: a kormány tovább megy a rossz úton, tovább folytatja a gyurcsányi politikát - húzta alá a költségvetés tervezete kapcsán Cser-Palkovics András.

Mitől lehetne sikernek nevezni azt, hogy egyre kevesebb dologra jut egyre kevesebb pénz? - tette fel a kérdést. Az a helyzet, mint 2005-ben, 2006-ban: sorra esnek ki a csontvázak a szekrényből, amelyek teljesen megalapozatlanná teszik a költségvetés tervezését. A Fidesz helyettes szóvivője példaként említette a metróberuházásból kieső 60 milliárd forintos tételt.

A jelenlegi politika tarthatatlan, és az ország érdekeivel ellentétes, és ezt mutatják a gazdaság adatai is - szögezte le a politikus. Gondolhatunk itt a legutóbbi KSH-s adatokra: a gazdaság 7,5 százalékos csökkenésre, az ipari termelés 21 százalékos esésére - tette hozzá.

Cser-Palkovics András megjegyezte: az ország lélegeztetőgépen van, a külföldi hitelek jelentik ezt a gépet. Válságkezelés helyett válságmélyítés van ma Magyarországon, és ez a költségvetés is sajnos csak erről szól - húzta alá a fideszes képviselő.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >