Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow 120 milliárdos elvonás: "Aggódom és félek!"
120 milliárdos elvonás: "Aggódom és félek!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 10.

Image„A Bajnai kormány 120 milliárdos elvonásra készül az önkormányzati költségvetés támogatásait illetően. Ha ennek a következményeibe belegondolunk, és számolgatni kezdünk, akkor szörnyű következtetésekre jutunk. A jövőt látva őszintén elmondhatom, hogy igencsak aggódom és félek.” – nyilatkozta Brájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke a Városházán összegyűlt újságíróknak.

 

Brájer Éva ismertette, hogy kulturális szektor az idei évben 394 millió forintos állami támogatást kapott Székesfehérváron. Ennek nagy részét a színházi normatív támogatás tette ki. A fennmaradó 108 millió forint a helyi közművelődési- és közgyűjteményi feladatokra kapott normatíva, amelyet mindig az előző év január elsejei lakosságszám alapján állapítanak meg.

 

Image
.

„Aggódom a kulturális terület miatt. Úgy ítéljük meg ugyanis, hogy az intézmények stabil működéséhez szükség van erre az állami támogatásra." – mondta a Bizottság elnöke, majd kifejtette, hogy a kultúra, mint „nem kötelező működés” az oktatás és az egyéb területek mögött, sajnos nem szokott jó prioritást kapni.

A következő hónapokban viszont, a költségvetés elfogadása után majd biztosan pontos számokat is elő tudunk majd venni, és konkrétabb képet kapunk a jövőről.

 

Image
.

„Van, ami közvetlenül nem tartozik bele a kultúrába, de mint a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke, szót kell ejtenem róla, az az idegenforgalmi adó.” – mondta az Bizottság elnöke – „Minden egyes befizetett idegenforgalmi adóhoz hozzájött eddig az állami költségvetés, s így alakult ki idén egy több, mint 20 millió forintos turisztikai keret. Az idegenforgalmi adóval kapcsolatban nem tudom, hogy tervez-e valamiféle változtatásokat a kormány, erről majd később fogunk pontosabb információkat kapni.”

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Sok kérdés van tehát – és még annál is több feladat, amelyek megoldásra várnak, és aggodalomra adnak okot…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >