Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fejlesztések a Maroshegyen - bejárást tartott Brájer Éva
Fejlesztések a Maroshegyen - bejárást tartott Brájer Éva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 11.

ImageTerületbejáráson mutatta meg a körzetében megvalósult fejlesztéseket Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője. A bejárás során a képviselő asszony az újságírókat tájékoztatta arról, hogy milyen beruházásokat sikerült már véghezvinnie, s melyek azok, amelyek még megvalósításra várnak.

 

A média képviselői először a Balatoni útnál felújított járdarészt tekintették meg. Ennek renoválása azért vált szükségessé, mert feltöredezett, s a babakocsis kismamáktól kezdve az idős nyugdíjasokig mindenki botladozott rajta. A felújítás a Táncsics Iskola előtti térkövezéssel együtt 14 millió forintba került.

Az oktatási intézménnyel kapcsolatban Brájer Éva elmondta, hogy a Maroshegyen 11.000 ember lakik, így igencsak indokolt lenne az iskolabusz programjának elindítása. Az iskola és az óvodafelújítására egyébként benyújtottak egy pályázatot is a Közép Dunántúli Regionális Operatív program keretében. A megpályázatott 230 millió forintot homlokszigetelésre, a padlóburkolat és a nyílászárók cseréjére, a világítás korszerűsítésére stb. szeretnék felhasználni.

Ha már iskolások, akkor játszótér: a területen több játszótér is megszépült (EU-konform eszközökkel). Ezen kívül újra aszfaltozták a Szilvamaggal szemben lévő vasúti átjárót, s felújítják majd a korlátokat. A Nagyváradi utcában is modernizálták a világítást, s a közvilágítási program folytatódni fog – legközelebb a Szatmári utca borul majd „rendes fénybe”. A Nagyszebeni út felújítására 21 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek.

299 millió forintból elkészült az idősek otthona: az épület 14 bentlakásos nyugdíjas elhelyezésére alkalmas, s 30 fő nappali ellátását oldja meg. A fejlesztési körből persze a sport sem maradhat ki: 112 millió forintból gyönyörű sportpályája lett a maroshegyieknek.

A területbejárás végén a képviselő asszony köszönetet mondott a Polgári Frakciónak és a Városfejlesztési Bizottságnak azért, hogy mindezen munkálatok megvalósulhattak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >