Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Kriptából mentettek kutyát a tűzoltók
Kriptából mentettek kutyát a tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 13.

ImageTöbb napja egy állat nyüszítését hallották Székesfehérváron az Óvoda utcai Izraelita temető környékén élők. Egy gyalogosnak aztán sikerült beazonosítani a helyet, ahonnan a segítségkérő nyüszítés jött. A férfi ezután a közeli tűzoltólaktanyába sietett, és személyesen kérte a tűzoltók segítségét. Bisztricz Anettől, a Tűzoltóság szóvívőjétől megtudtuk, hogy az Izraelita temető egyik kriptájába néhány napja egy kistestű kutyát zártak be, és hagyták magára.

 

Bisztricz Anett elmondta, hogy a kistestű kutyától a napokban úgy vált meg valaki, hogy az Izraelita temető egyik kriptájába dobta, és magára hagyta. A tűzoltók a körülbelül 3x4 méteres vas kriptafedelet felemelték, s ekkor látták a két méter mélyen lévő, segítségért nyöszörgő kutyát.

A kutyust a tűzoltók létrán keresztül mentették ki a mélyből, majd magukkal hozták a laktanyába, ahol megitatták és megetették. A kiszabadítás után nem telt el egy óra és a kutyus már új, szerető gazdira talált, ugyanis a székesfehérvári tűzoltóság egyik munkatársa fogadta örökbe.

 

Image
Fotó: Székesfehérvári Tűzoltóság

A mentésben résztvevő tűzoltók: Rideg Norbert, Vers Zoltán, Hadlaczki István, Deák János, Májer György és Bozsoki József

A mentést Hadlaczki István tű. hadnagy, a székesfehérvári tűzoltóság szolgálatparancsnoka irányította, aki ezúton hívja fel a figyelmet, hogy ilyen esetekben, ha valaki meg akar válni egy állattól, akkor ne hagyja magára hasonlóan elzárt helyeken, hanem kérjen segítséget a Székesfehérváron is működő állatmenhelytől.

 
< Előző   Következő >