Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Intézkedési terv a temetők ellenőrzéséről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 17.

Image"Közeledvén a Mindenszentek ünnepéhez, és a halottak napjához, egyre többen keresik fel a temetőkerteket. Azt szeretnénk, hogy a megemlékezéseket semmi külső zavaró esemény ne befolyásolhassa, és a temetőkerteket látogatók valóban nyugodt, békés, kegyeletteljes légkörben készülhessenek fel ezen alkalmakra." - nyilatkozta honlapunknak Mészáros Attila, a Városgondnokság szóvivője -" Az így jelentkező többlet feladatok ellátására intézkedési tervet készítettünk."

 

Mészáros Attila elmondta, hogy ezzel a fenti célokat költségkímélően, ugyanakkor hatékonyan kívánják megoldani. Különös hangsúlyt helyeztek a temetők védelmére, a virág, és egyéb lopások csökkentésére. 2009. szeptember 14.-étől temetőellenőri szolgálatot hoztak létre, amelynek nem csak a temetőkben tevékenységet végzők folyamatos ellenőrzése a feladata (ide értendő a sírkövesek, valamint kegyeleti szolgáltatók ellenőrzése, temetési helyek temetés előtti rendbetétele, viharkárok elhárítása, helyszíni panaszok kezelése), hanem kiemelten rendészeti feladatok ellátása is.

Sőt, a temetői nyitva tartási rend szerint folyamatosan ellenőrzik:

- a temetők teljes területét, a temetői sírhelyeket, síremlékeket, a sírhelyen elhelyezett tárgyakat, ezek általános állapotát, állagát, valamint épségét

 - a temetők területén található épületeket (kápolna, ravatalozó, mobil wc), az épületek bejárati ajtóit, ablakait, azok épségét

- a temetőket körülvevő kerítéseket, azok épségét, a bejárati ajtókat, kapukat

- temetői utakat, járdákat, szeméttárolókat, hirdetőtáblákat, valamint a temetőkben található közműveket (közkutak, ivókutak, világító testek, stb.)

- az ellenőrzés kiterjed minden, a „normális” tevékenységtől, eseménytől eltérő rendkívüli helyzetekre (pl. a megszokottól eltérően viselkedő temetőlátogatók figyelése, stb.)

Ezen kívül együttműködési megállapodást írtak alá a Városi Polgárőrséggel, akik a temetők területén állandó és folyamatos ellenőrzést tartanak a fenti ellenőrzési szempontok szerint.

A nagy forgalmú temetők védelmére technikai eszközöket is bevonnak - figyelembe véve az adatvédelmi előírásokat – térfigyelő kamera rendszereket építünk ki, amelyekkel nemcsak a sírkertek területét tudják folyamatosan figyelemmel kísérni, hanem a temetői parkolókat is.

A temető ellenőri szolgálat irodája a Béla úti köztemető ügyfélszolgálati épületében, táblával jelölt helyen található. A járőrözést végző gépkocsin, valamint a temetők bejáratánál elhelyezett táblákon adtuk meg azon telefonszámokat, amelyeken bárki bejelentést tehet, amennyiben a temetőkben rendellenességeket tapasztal.

Temetőellenőrzés: Tel.: 22/301-339 , Mobil: 30/484-2190

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >