Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az öszödi beszéd évfordulóján - az MSZP megállt a tilosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 17.

ImageHárom évvel ezelőtt – 2006. szeptember 17-én – vált nyilvánvalóvá hazánk polgárai előtt, hogy miképpen vélekedik az akkori miniszterelnök hazánkról, az általa alkalmazott trükkök százairól, a két éves semmittevésről. Ahogy Gyurcsány Ferenc mondta akkor: "Hazudtunk reggel, éjjel meg este". Gyurcsánynak és az MSZP-nek akkor azonnal mennie kellett volna. Ők viszont megálltak a tilosban, s még éveken át élősködtek(nek) a magyar emberek nyakán.

 

Dr. Cser-Palkovics András és Vargha Tamás választókerületi elnök az öszödi beszéd évfordulóján tartott sajtótájékoztatót Székesfehérvár belvárosában. Vargha Tamás ennek során emlékeztette a média képviselőit arra, hogy Gyurcsány Ferenc milyen szavakkal (trágár kifejezésektől sem mentesen) illette eredménytelen vezetését.

 

Image
.

„Ma már valószínűleg mindenki azt gondolja a szocialista pártban is, hogy három évvel ezelőtt a miniszterelnöknek le kellett volna mondania, s visszaadni mandátumát, mert hazugsággal és megtévesztéssel jutott hatalomra.” – mondta Vargha Tamás – „Egy normálisan működő demokráciában ez lett volna a helyes út.”

De nem így történt. Gyurcsány nem mondott le, a koalíció később szétesett, a miniszterelnök megbukott, a kormány összeomlott, s hatalomra került az ideiglenesen országunkban állomásozó Bajnai Gordon. Most, három évvel az öszödi beszéd kipattanása után a nyolc éves szocialista kormányzás utolsó költségvetése előtt állunk.

Image
.

A Parlament elfogadta a költségvetést, amiről a miniszterelnök azt mondta, hogy senki sem fogja szeretni. Nehéz idők jönnek ránk a magyarokra! Vannak, akik azt mondják, hogy ez egy következmények nélküli ország. S ez olyan értelemben igaz is, hogy az öszödi beszéd után (és előtt) tönkretett országért senki se vállalt a felelősséget. Se Gyurcsány, se Bajnai, sem az MSZP, s még azok a képviselők sem, akik az érintett ciklusokban ilyen helyzetbe hozták hazánkat.

„Olyan értelemben viszont vannak következmények, amelyeket az emberek megéreznek a bőrükön.” – világított rá dr. Cser-Palkovics András – „Az itt élők viselik el a terheit azoknak a gazdasági és a társadalmi problémáknak, amelyeket a MSZP-nek és az SZDSZ-nek köszönhetünk.”

„Itt állunk egy megállni tilos tábla előtt.” – mondta a választókerületi elnök – „Ezt nem szabadott volna az MSZP-nek! Nekik menniük kellett volna. Ők viszont megálltak a tilosban, s éveken át az ország nyakán élősködtek.”

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A demokráciában viszont lehetőség van arra, hogy a nép változtasston a neki nem tetsző dolgokon. Hogy elmondják a véleményüket az ország állapotáról, Magyarország vezetéséről. Ezt a módot pedig országgyűlési választásoknak hívják.

Kell, hogy legyen politikai következménye annak, amit az MSZP és az SZDSZ művelt hazánkkal! Ne hagyjuk magunkat és álljunk ki egy jobb életért!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >