Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Szinyei hazai tája
Szinyei hazai tája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 17.

ImageSzinyei Merse Pál, Mészöly Géza és Spányi Béla XIX. századi festőművészek tájképeiből nyílik kiállítás a székesfehérvári Városi Képtár - Deák Gyűjteményben szeptember 18-án. A tárlatról és a hozzá kapcsolódó rendezvényekről Brájer Éva, a Kulturális- és Turisztikai Bizottság elnöke, Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója, Szűcs Erzsébet, a Városi Képtár igazgatója és Derecskei Andrea, a Szinyei és a hazai táj társrendezője tartott sajtótájékoztatót.

 

Ennek során Brájer Éva kifejtette, hogy milyen nagy dolog az, hogy a gazdasági válság-keltette pénzügyi nehézségek ellenére is meg tudják rendezni a kiállítást. A tárlatnak városunk egyik legfontosabb kulturális intézménye biztosítja a helyszínt, ahol a fogyatékkal élők és a gyerekek is lehetőséget kapnak arra, hogy megcsodálják a műveket.

A képanyagot – a tavalyi Munkácsy kiállításhoz hasonlóan – idén is meg lehet tekinteni egy közös belépőjeggyel, amely az Egyházmegyei Múzeum kiállítására való belépésre is jogosít.

A két tárlatot a felnőttek 2000, a diákok pedig 1100 Forintért látogathatják. A szervezők a Vörösmarty Színházzal is együttműködnek: a teátrumban minden 15. bérletvásárlónak adnak egy múzeumi jegyet, a Képtárban pedig minden 400. jegyhez jár egy színházbérlet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >