Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Pannon Hoki Kupa: Székesfehérvár a házigazda
Pannon Hoki Kupa: Székesfehérvár a házigazda Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. szeptember 18.

ImageAz ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok VIP termében került sor arra a sajtótájékoztatóra, amelyen a november 6-án kezdődő Pannon Hoki Kupa előkészületeiről beszéltek a megjelentek. A magyar jégkorong-válogatott november 6-8. között Székesfehérváron fogadja a Pannon Hoki Kupa keretében Szlovénia, Horvátország és Olaszország legjobbjait.

 

Ebből az alkalomból tegnap délben sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a klub szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor kijelentette:

- Elég tetemes idő eltelt 2004 februárjától, amikor itt a fehérvári jégcsarnokban egy hihetetlen hangulatú Magyarország-Kanada mérkőzést rendeztünk. Öt és fél évvel később pedig egy ilyen rangos tornának adhatunk otthont, ami feltétlenül örömteli a számunkra.

Érdekes kapcsolódási pont, hogy a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya – aki nálunk is dolgozott nemrég – korábban Szlovénia legjobbjait irányította, akikkel jövőre a Divízió 1-es vb-n vélhetően a legnagyobb harcban leszünk a feljutásért. Mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy Székesfehérvár Önkormányzata nélkül nem jutott volna el odáig a fehérvári jégkorong, ahol jelenleg tart.

Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke mondandójában Székesfehérvárt méltatta:

- Szeretném megköszönni Székesfehérvárnak és a szponzoroknak, hogy ezt a komoly, színvonalas tornát itt rendezhetjük meg. Az ellenfelek között lesz olyan, amely ellen egy fontos felkészülési mérkőzést játszhatunk, mint például a szlovének, s hozzájuk hasonlóan komoly játékerőt képviselnek az olaszok, valamint itt lesznek még a horvátok is. Bár nem én vagyok a szövetségi kapitány, de a válogatott nagy része Fehérváron szerepel.

Duplán öröm a fehérvári rendezés, hiszen egyrészt innen vannak a játékosok, másrészt érzem, hogy egy sportágért rajongó, hoki értő közönség van a városban. Jó helyre került ez a torna, s bízom benne, hogy hasonlóan nagy érdeklődés övezi majd a tornát, mint a korábbi években. Már csak azért is, mert Fehérvár már sokszor bizonyított…

Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója, az SC társelnöke, aki egyben a torna a szervezőbizottságának elnöke, egy kis visszatekintéssel kezdte:

- Nagyon sok olyan rendezvényünk volt, amelyek előtt ilyen sajtókonferenciát rendeztünk. kezdeném azzal, hogy 2001-ben, amikor megnyertük a magyar bajnoki címet, azt követően erre a csarnokra százmilliót költöttünk, s tulajdonképpen ez alapozta meg a további rendezvényeket. 2002-ben Divízió I-es vb, majd jött öt és fél éve Kanada, s következett a csodálatos EBEL-szereplés.

Mindannyiszor bizonyítottuk, hogy méltó házigazdái tudunk lenni nemzetközi rendezvényeknek, s a sikereknek köszönhetően mindig elismerésben részesültünk, és újabb felkéréseket kaptunk. Köszönet illeti a szövetséget a bizalomért és a segítségért, s hadd köszönjem meg Székesfehérvár Megyei jogú Város Önkormányzatának is a segítséget, hiszen ez a városnak is elismerés.

Hozzátenném: nagyon sok feltétel szükséges egy ilyen komoly torna megrendezéséhez, ám innentől kezdve már a válogatotton a sor, mert bármilyen sikeres is egy szervezés, ha nincs eredmény, akkor mindig keserűbb a szánk íze.

Cser-Palkovics András városi frakcióvezető a városmarketingre helyezte a hangsúlyt:

- A jégkorong helye a fővárosban van, de a magyar jégkorong fővárosa Székesfehérvár! Nagy-nagy köszönet illeti az itt dolgozókat, hogy egy ilyen színvonalú műhelyt létrehoztak, s bízunk benne, hogy a tornára kilátogatók jól fogják magukat érezni, ami városmarketing szempontjából sem elhanyagolható.

A Pannon Hoki Kupa tervezett programja

2009. november 6., péntek:

Olaszország-Horvátország 15.30 óra

Magyarország-Szlovénia 19.15 óra

November 7., szombat:

Szlovénia-Olaszország, 14.30 óra

Horvátország-Magyarország, 18 óra

November 8., vasárnap:

Szlovénia-Horvátország, 14.30 óra M

agyarország-Olaszország, 18 óra

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >