Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újabb törvénytelen kifizetés a Nemzeti Vagyonkezelőnél Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. szeptember 18.

Image"Hova tűnt 273 millió forint közpénz?" - tette fel a kérdést Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél történt kifizetésekkel kapcsolatosan - "Miközben a földért életjáradékot program keretében 273 millió forint került jogosulatlanul kifizetésre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél, addig a Bajnai-kormány az utolsó tízezer forintokat akarja elvenni az emberektől." - fogalmazott a Magosz igazgatója.

 

Tévedés ne essék - mondta Budai - ez egy nagyon jó program, aminek az a lényege, hogy a magyar állam egy kormányrendelet alapján megvásárolja életjáradékért a termőföldet az 55-62 év közötti gazdáktól, meghatározott feltételek teljesülése esetén.

Budai Gyula rámutatott: a kormányrendelet szerint 59-en jogosultak és 261-en jogosulatlanok voltak a 273 millió forinttal kifizetettek közül, és ami még inkább érdekes, hogy a Nemzeti Vagyonkezelőnek minderre nem volt fedezete, a pénzt a költségvetésből kellett lehívni. Ezt az állításomat - mondta a politikus - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egyik határozatával tudom alátámasztani.

 

Image
Fotó: Fidesz

A fideszes politikus szerint kérdés, hogy hogyan, milyen keretből teremtette elő az összeget, az akkor még Veres János vezette pénzügyminisztérium és ki adott utasítást a kifizetésekre. Budai hozzátette: a földeket értékükön felül vásárolta meg az állam, és olyan osztatlan földterületekről van szó, amelyeket nem is lehet tovább értékesíteni.

A Magosz szövetségi igazgatója kitért arra is, hogy az ÁSZ ide vonatkozó megállapításait konkrét dokumentumokkal tudja igazolni. Mégpedig azt - fogalmazott -, hogy az állami cégnek nem volt stratégiai gondolkodása, nem volt konkrét üzleti terve és számviteli rendet sem tartott.

Ekkor a Vagyonkezelőnek még Tátrai Miklós volt az igazgatója - tette hozzá Budai Gyula. A politikus úgy vélte, hogy skandalum ami itt folyik, mivel a hatályos kormányrendelet alapján nem volt jogszerű a 273 millió kifizetése, és mint fogalmazott: az sem világos, hogy az életjáradékokat miért egyösszegű kézpénzfizetéssel teljesítették.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >