Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Közepes játék, nulla pont
Közepes játék, nulla pont Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. szeptember 19.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 még fel tudott állni kétgólos hátrányból a Vienna Capitals ellen, ám a győztes találatokat a bécsiek vitték be, így ők szerezték meg mindkét pontot a péntek esti találkozón. - A Graz és a Salzburg ellen nagy elánnal kezdett a Sapa Fehérvár, a Bécs ellen azonban ennek elenkezője történt. A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, még a félpályát is alig-alig léptük át. Nageler kiállítása révén szabadultunk fel a nyomás alól, ám csak ideiglenesen, ugyanis Tokaji is kisvártatva a büntetőpadon találta magát.

 

A 4-4 elleni játékhelyzetnél góllá érett a bécsiek fölénye, lekontráztak minket, és bár az első lövést Satosaari még védte, a kipattanót Bjornlie már nem hibázta el (0-1). A folytatásban Vas János és Kovács is egyenlítehetett volna, ám Cassivi jól zárta a szögeket. A Vienna viszont könyörtelen volt a kapu előtt: egy késleltetett kiállítás alatt Bjornlie közelről a kapuba pofozta a játékszert. Felmerült a kisles gyanúja, illetve hogy korcsolyával rúgta a gólt a csatár, de a játékvezető a videobíró segítségével megbizonyosodott arról, hogy szabályos a találat (0-2).

Kétgólos hátrányban találta tehát magát elég hamar a Sapa Fehérvár, de a fiúk nem adták fel. A második fórunkat már nem vesztegettük el: bár lassan járt körba a korong, végül eljutott Palkovicshoz, aki a kék vonalról védhetetlen lapos lövést zúdított Cassivi mögé (1-2). Feljavultak a Fehérvári Ördögök, Vas Márton és Vas János is veszélyeztetett, az egyenlítés azonban Horváth nevéhez fűződik, aki kilenc másodperccel a szünet előtt egy újabb emberelőnyben óriási bombagólt lőtt a kék vonalról (2-2).

A középső felvonás elejét magának tette nehézzé a Sapa Fehérvár, egyre-másra küldte ki a mieinket Kellner játékvezető a büntetőpadra. Hosszú kettős emberhátrány adott komoly feladatot a játékosainknak, fegyelmezett és harcos védekezéssel azonban átvészeltük ezt a kritikus időszakot. Hamarosan fordult a széljárás, és mi lehettünk kettővel többen a jégen. Hiába dolgoztunk ki azonban hihetetlen gólszerzési lehetőségeket, Cassivi kapus pazar mozdulatokkal őrizte a döntetlen állást. Pedig Elomo, Kovács és Vas Márton is igen közel állt a gólhoz.

A jékorong egyik legnagyobb közhelye, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, de ismét igazolódott: a 28. percben egy késleltetett fehérvári kiállítás alatt Gratton távoli lövésébe Bouchard ért bele jó érzékkel, így Satosaari nem védhette a korongot (2-3). Egy percen belül eldönthette volna a mérkőzést a vendégcsapat, csak Satosaari kivételes reflexei akadályozták ezt meg. Miután vettünk egy mély lélegzetet, Sofron és Mihály kezében volt az egyenlítés, ám előbbi esetben a kapus, utóbbi esetben a kapuvas hárította. A hátralevő percek a szabálytalanságok jegyében teltek, alig játszottak teljes létszámban a csapatok. Izgalmak bőven adódtak, de a létszámhátrányokat megúsztuk, az emberelőnyeink pedig kimaradtak.

A hazai csapat darált, hajtott, futott az eredmény után, de valahogy nem igazán ment a játék a csapatnak. A befejező húsz percre az volt a nagy kérdés, hogy a sok hátrány mennyit vett ki a fiúkból, és hogy vajon rá tudnak-e még egy lapáttal tenni az első két harmadban látott teljesítményre. Az első percekben Palkovics és Vas Márton hatalmas ziccerei azt sugallták, hogy igen, ám hamarosan Satosaari három szamkápráztató védése jelezte, nagyon kell a hátul is koncentrálni, nem lehet fejetlenül előremenni. David Rodman kiállítása felkínálta az egyenlítés esélyét, ám Cassivivel az élen remekül védekezett a Vienna.

Alig hogy kiegészültek, Rotter vert tábort a kapunk mögött, senki nem zavarta a mieink közül, így nyugodtan tehette-vehette a korongot, majd akadálytalanul feladhatta az érkező Marcel Rodmannak, aki be is vágta (2-4) A játékrész derekán másfél percig kettős emberelőnybe került a Sapa Fehérvár, egy esetleges fehérvári találat felcsillantotta volna a pontszerzési reményeket, de még lövésig is alig jutottunk. A hátralevő percekben rutinosan őrizte előnyét a vendégcsapat, így végül el is vitte mindkét pontot a Koronázóvárosból.

Mestermérleg, Jarmo Tolvanen:

Szoros mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat nagyjából ugyanannyit lőtt kapura és ugyanannyi gólhelyzete volt. Nem játszottunk rosszul, de nem játszottunk jól sem. Ahhoz, hogy az ilyen szoros találkozókat a magunk javára tudjuk eldönteni, jobban kel teljesítenünk. A mai találkozót egyaránt veszítettük el a saját és az ellenfél kapuja előtt.

Mestermérleg, Kevin Gaudet:

Igazán jól kezdtünk, az első tíz percben felülmúltuk a Sapa Fehérvárt, és akár több góllal is vezethettünk volna, mint kettő, ha Satosaari nem véd ilyen jól. Aztán felesleges kiállításokat szedtünk össze, amelyeknek meg is fizettük az árát. Ez pont ugyanolyan mérkőzés volt, mint amilyet mindig játszunk egymással, a Sapa Fehérvár keményen küzd, hajt, nem is véletlen, hogy megverték a Salzburgot, Döntetlen állásnál bármelyik csapat kiharcolhatta volna a győzelmet, szerencsére ezek ma mi voltunk.

Sapa Fehérvár AV19 - Viena Capitals 2-4 (2-2, 0-1, 0-1)
Székesfehérvár, 3000 néző, vezette: Kellner, Sporer, Wurzer.


Sapa Fehérvár AV19: Satosaari - Horváth, Ackeström, Flinta, Tokaji, Alén, Ondrejcik, Jobb - Nagy, Ladányi, Benk, Sofron, Kovács, Mihály, Palkovics, Vas M., Elomo, Peterdi, Vaszjunyin, Vas J., Fekete. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.


Vienna Capitals: Cassivi - Schweda, Lakos, Bouchard, Riener, Casparsson, Werenka, Bjornlie, Kranjc, Rotter, Kraxner, D. Rodman, Lebeau, Nageler, M. Rodman, Gratton, Selmser, Teppert, Tropper, Ofner, Draschkowitz. Vezetőedző: Kevin Gaudet.

A Sapa Fehérvár AV19 góljait Palkovics és Horváth szerezte.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >