Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Lajkó Csaba is indul a Szupermaratonon
Lajkó Csaba is indul a Szupermaratonon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 19.

A székesfehérvári Lajkó Csaba is részt vesz a 20. Jubileumi Nemzetközi Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratononon. Az ultrafutó hat éve fut rendszeresen, az ultrafutók népes táborához pedig két éve csatlakozott. Elmondása szerint a tavalyi éve az ismerkedésé volt: elindult az I. Velencei-tó Szupermaratonon, és a 12 órás SM jótékonysági futóversenyen, ahol 3. helyezést ért el.

 

Lajkó Csaba az idei év fő állomásának a Balaton körbefutását tekinti, a felkészülését annak szentelte. Szerencsére remek edzőpartnerre talált Máténé Varju Edit személyében, aki eredményesen szerepel különböző ultrafutóversenyeken. Az Ő személye, valamint a barátok, futóbarátok és a családtagok támogatása sokat segített a fehérvári sportolónak a felkészülésben.

A futó idei eredményei a következők:

- 2009. április 25-én Sárváron a 24 órás Országos Bajnokságon 209,3 km-el harmadik, kategóriájában első helyezést ért el.

- 2009. május 15-én a Terep 100-as (100km) versenyen indult - itt inkább a felkészülésen volt a fő hangsúly.

- 2009. június 20-án a III. Nemzetközi UltraBalaton versenyen 5. helyezést ért el abszolútban, a magyar versenyzők között pedig harmadik lett. A 212 km-es távot 23 óra 27 perc alatt teljesítette egyéni indulóként.

- 2009. augusztus 29-én a II. Velencei-tó Szupermaratonon, az 54 km-es távon második lett.

- 2009. szeptember 12-én került megrendezésre a 3. Viking Timing Ultramaratoni Futó Országos Bajnokság. Ezen a versenyen 12 óra alatt kellett minél hosszabb távot teljesíteni. Ő 124,95 km-t futott, ami Országos Bajnoki címet eredményezett.

Az idei versenyeken elért eredményei nem maradtak visszhang nélkül: lehetőséget kapott a Magyar Tartalékosok Országos Szövetségétől, hogy az idén induljon egyéniben a 20. Jubileumi Nemzetközi Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratonon, ami elmondása szerint nagy kihívás lesz számára. Örömmel tölti el, hogy szülővárosát képviselheti ezen a rangos eseményen.

Magáról a versenyről pár szót:

Az elmúlt két évtized alatt a Szupermaraton fogalommá, márkanévvé, az Ultrafutó versenyek meghatározó eseményévé vált, köszönhetően a verseny résztvevőinek, támogatóinak és szervezőinek, az érintett településeknek.

A verseny célja, hogy erősítse a nemzetközi, ezen belül a három Európai Uniós tagország kapcsolatait, népszerűsítse az egészséges életmódot, a sportot, a futást, bemutassa Ausztriát, Szlovákiát és Magyarországot.

Időpont:

2009. október 19-23.

Rajt: 2009. október 19. Bécs

Útvonal és szakaszfelosztás

1. nap: Bécs-Pozsony kb. 92 km

2. nap: Pozsony-Győr kb. 84 km

3. nap: Győr-Tata kb. 64 km

4. nap: Tata-Budakeszi kb. 60 km

5. nap: Budakeszi-Budapest félmaraton

Útvonal összesen: kb. 321 km

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >