Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Igazságtalan zsebpénz
Igazságtalan zsebpénz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. szeptember 21.

Image"Hunvald György február óta börtönben van, munkáját nem végzi, mégis havi 740.000 forintot keres. Ezen kifizetéseket meg kell szüntetni!" - fogalmazott sajtótájékoztatóján Vattamány Zsolt, a Fidesz VII. kerületi frakcióvezetője. -"Mint az már a közvélemény számára ismert, a kerületet érintő ingatlanbotrány következtében, ez év február elején a nyomozóhatóságok előbb őrizetbe vették, majd azt követően előzetes letartóztatásba helyezték a VII. kerület szocialista polgármesterét ."- emlékeztetett Vattamány Zsolt.

 

Folytatta: Hunvald Györgyöt a Központi Nyomozó Főügyészség többek között bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűnsegédletével, hivatali visszaéléssel, kötelességszegéssel, valamint üzletszerűen és folyamatosan elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja.

A kerületi frakcióvezető kiemelte: Hunvald György 2009. február 10. óta a munkahelyére nem jár be, munkát nem végez. Ennek ellenére számára a kerületi önkormányzat havi 742.560 Ft juttatást utal. A börtönben lévő szocialista polgármester tehát a letartóztatása óta eltelt idő alatt összesen 5.940.480 Ft juttatást kapott az önkormányzattól - hangsúlyozta.

 

Image
Fotó: Fidesz

A Fidesznek az a határozott álláspontja, hogy ezen kifizetéseket meg kell szüntetni. Amikor családok ezrei kerülnek egyre lehetetlenebb helyzetbe, elfogadhatatlan, hogy a súlyos bűncselekményekkel gyanúsított és börtönben lévő munkáját nem végző polgármester ilyen hatalmas összegű zsebpénzt kapjon - tette egyértelművé a politikus.

Ez joggal sérti az emberek igazságérzetét - szögezte le Vattamány Zsolt. Összehasonlításként elmondható, hogy ebben az évben az önkormányzat fűtéstámogatásra 500 ezer, szociális alapú gyermekétkeztetésre pedig mindössze 3 millió forint kiadást tervezett - hívta fel a figyelmet a kerületi frakcióvezető.

A Fidesz képviselőcsoportja már benyújtotta indítványát ezen igazságtalan helyzet megszüntetése érdekében. Az indítványt holnap tárgyalja a képviselőtestület - tette hozzá Vattamány Zsolt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >