Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közel 1 millió forintot spóroltak meg a társadalmi munkával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 21.

ImageKicserélték a kincsesbányai Radnóti Miklós Általános Iskola Kazincy Ferenc Tagiskolájának valamennyi nyílászáróját az épület északi oldalán. A korszerű, műanyag ablakokat a helyi önkormányzat és a jótékonysági bál bevételéből vásárolták meg közel 2 millió forintért, a fizikai munkát pedig társadalmi összefogással oldották meg.

 

Keszte Jánosnétól, a tagintézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy az iskola vezetősége még tavaly határozta el, hogy társadalmi munkával, az önkormányzat és a szülők segítéségével lépésről lépésre felújítják az iskolát. Először a tornatermet modernizálták, idén nyáron pedig a nyílászáró-csere következett.

 

Image
.

A program keretében a helyi vállalkozók és a szülők heteken át dolgoztak, s munkájukért nem kértek fizetséget – ahogy tavaly sem. Az intézmény így közel egy millió forintot tudott spórolni. Ezt az összeget aztán két tanterem teljes felújítására fordítottak, amely igencsak időszerűvé vált már. Kijavíttatták a vakolatot, beborították lambériával a falakat, megszépültek a régi szekrények, taposóztak, csempéztek, s egyéb burkolási munkálatokat is elvégeztettek.

 

Image
Fotó: Szatzker Csaba

A renoválás eme módja a tervek szerint jövőre is folyatódik majd.

Az igazgatónő ezúton is köszöni a támogatóknak, s a szülőknek - akik közül többen Fehérvárcsurgóról és Isztimérről utaztak el Kincsesbányára, ahol a gyermekük tanul -, hogy önzetlenségből példát adva hozzájárultak a felújításhoz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >