Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Lecsendesedett ágyúlövések
Lecsendesedett ágyúlövések Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. április 30.

ImageAz Alba Volán jégkorongcsapatának vezetői sajtótájékoztatón közölték, hogy a 2008-2009-es osztrák pontvadászathoz legalább 1.2 millió euró szükséges – tavaly egymillióval számoltak -, ráadásul a 42 alapszakasz-mérkőzés helyett jövőre 54-et kell játszaniuk Palkovicséknak.

Ez azt jelenti, hogy összesen 70 EBEL-összecsapás vár a kék-fehér játékosokra. Az alapszakasz szeptember 17-től február 15-ig tart, majd ezt követi a rájátszás. Az anyagi források még nem teljesen adottak, de Ocskay Gábor, a klub szakosztály-igazgatója optimista.

 „A fehérvári jégkorong ma már nem piros kukorica mások szemében, s Gábor Áron rézágyúja is lecsendesedett az irányunkba” – vágott bele Ocskay Gábor. - „Az EBEL-re törekszünk ebben az évben is, de a tavalyi 1 millió euróval szemben – ami 260 millió forintnak felet meg - most legalább 1.2 millió kell, hiszen növekszik a mérkőzésszám, s ezáltal növekednek az utazással, meccsekkel kapcsolatos kiadások. Itt kell megjegyeznem, hogy a tavalyi 1000 euró helyett idén már 1400 lesz egy találkozóra a játékvezetői díj, mert négy bíró működik közre. Az viszont optimizmusra ad okot, hogy a Sapa – korábban Könnyűfémmű, majd Alcoa - aranyfokozatú támogatónkká vált.”

Image
Fotó: Simon Erika
Az viszont egyértelmű: a válogatott sikere után az Alba Volánt nem „fényezik” úgy, ahogy tavaly október-november tájékán sározták. Annak ellenére, hogy nem kevesebb, mint 18 játékost a kék-fehér klub delegált a nemzeti csapatba.

„Mi vagyunk a zászlóshajó, azzal, hogy belevágtunk az EBEL-be, s összesen 18 játékost delegáltunk a válogatottba. A 12 fehérvári hokis mellett a honosított Sille Tamás, Roger Holéczy és Omar Ennaffati is a Székesfehérvárott játszott, valamint Ratislav Ondrejcik, Budai Krisztián és Sofron István nem fért bele a szűk keretbe, a keretszűkítés áldozata lett. S akkor még meg sem említettem a szakmai stábot, a korábbi volán-sikeredzőt, Pat Cortinát, aki most szövetségi kapitány, valamint Énekes Lajost. Az biztos, hogy sok téglával járultunk hozzá ahhoz az épülethez, amit Japánban felhúztunk, ám ki kell emelni, hogy mentálisan nagyot fejlődött a csapat. Ez annak köszönhető, hogy valamennyi kerettag külföldi – osztrák, francia, szlovák, svéd, brit, olasz - bajnokságban szerepelt. Most viszont nagy a felelősségünk is, sok játékos fókuszba került, ami persze nem baj. De mindezzel együtt azt mondom, a realitások talaján kell maradnunk, tovább kell építkeznünk, ezért a jövőben egy neves külföldi szakembert állítunk utánpótláscsapataink élére, mert nélkülük – nincs jövő…”

Image
Fotó: Simon Erika

Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója ennyit tett hozzá: „2004. február 3-án a Magyarország-Kanada barátságos mérkőzésen még nem gondolta volna senki, hogy négy-öt év múlva Kanadában A csoportos vb-n tétmeccsen játszunk ellenük. Ez most megvalósult, amiben nagy szerepe van az Alba Volán csapatának, játékosainak, valamint idős Ocskay Gábornak és Kercsó Árpádnak. Ők a hátukon viszik a magyar jégkorongot, de sajnos tavaly novemberben még az itthoni vezetőkkel kellett veszekednünk és bizonygatnunk az igazunkat az osztrák indulás jogosságával kapcsolatban.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző