Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egy szlovák csapathoz igazol a csákberényi tájfutó
Egy szlovák csapathoz igazol a csákberényi tájfutó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 30.

ImageCsonthártya-gyulladást kapott, mégis dobogón végzett a szlovákiai nemzeti bajnokságon Takács Csaba. A csákberényi tájfutónál két héttel ezelőtt csonthártya-gyulladást diagnosztizáltak, amely gátolja a koncentrálást, s igencsak megnehezíti a versenyzést. Ő viszont nem esett kétségbe, hanem folytatta az edzéseket – és a siker nem maradt el. Nemcsak dobogóra állt a hétvégén, hanem még le is csapott rá az ATU Kosice!

 

A szlovákiai nemzeti tájfutó bajnokságot Kassától 40 km-re, északra rendezték meg. Az éjszakai bajnokságon a szlovák, a cseh és a lengyel versenyzők között szoros verseny alakult ki: a szlovák versenyszabályzat ugyanis tiltja a versenyen kihelyezett ellenőrző bóják mindennemű megvilágítását. Ezért a nagyteljesítményű lámpákkal indulók – mint például Takács Csaba is – hátrányba kerültek. (E szabályzatról csak utólag tájékoztatták őket.)

A csákberényi futó így az első helyezettől 2,5 perccel, a másodiktól pedig 25 mperccel maradt le, s harmadikként futott be a célba az 53 perces pályán.

Image
.

Takács Csaba elmondta, hogy a verseny egy csodálatosan tiszta erdőben, gyönyörű terepen zajlott, amelyet sok patak szelt át. A térkép technikailag magas szintű volt, és a versenyelrendezés is tökéletesnek számított.

A verseny másnapján, a normáltávnál, 7 km-en 57,29 perces idővel futott a magyar sportoló, aki csupán 8 másodperccel maradt el az első helyezéstől, így második lett. Mint mondta: a versenyzését erőteljesen gátolta a kéthete diagnosztizált csonthártya-gyulladása, ám mégsem csalódott, hiszen így is nagyon szép eredményt ért el.

Sőt, az eredményhirdetés után megkereste az ATU Kosice vezetője, hogy ha sikerül elintézni két hét alatt a leigazoltatását, akkor a két hét múlva esedékes szlovák váltón és rövidtávú bajnokságon az ő klubjukat erősítené-e? Takács Csaba persze örömmel mondott igent...

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >