Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A magyar gazdát partnerként, s nem ellenségként kell kezelni! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 01.

"Már hivatalosan is bejelentették, hogy a mezőgazdasági támogatások kifizetésével kapcsolatos szabálytalanságok és eljárási hibák miatt az Európai Unió jelentős pénzösszegeket fizettet vissza Magyarországgal. A történtek több szempontból is bizonyítják a szocialista kormány alkalmatlanságát. Nem elég, hogy a kormány - az ÁSZ megállapítása szerint is - képtelen maradéktalanul elhozni Brüsszelből a Magyarországnak járó uniós forrásokat, de még azt a keveset is vissza kell fizetnünk, mert a magyar kormány képtelen szabályszerűen felhasználni a keretet."

 

"Ráadásul a kormány a saját hibái, mulasztásai által előidézett visszafizetési kötelezettséget az ügyben vétlen gazdákra akarja terhelni. Sok mezőgazdasági termelő már jelezte, hogy az agrárkormányzat visszakéri a korábban nekik kifizetett támogatást. Ezzel a szocialista kormány még nehezebb helyzetbe hozza a magyar gazdákat, amin sürgősen változtatni kell.

Olyan új kormányra van szükség, mely képes Magyarországra hozni a nekünk járó uniós forrásokat, és képes szabályszerűen, értelmesen, a magyar gazdákat nem ellenségként, hanem partnerként kezelve felhasználni a pénzt." - áll Font Sándornak, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnökének közleményében.

 
< Előző   Következő >