Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Magyar győzelem, Présinger-góllal
Magyar győzelem, Présinger-góllal Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2009. október 01.

ImageA magyar junior (U20) labdarúgó-válogatott 0-0-s félidő után 4-0-ra győzött Dél-Afrika ellen az egyiptomi világbajnokságon. Ezzel javított helyzetén a Honduras elleni 0-3 után. A gólokat Korcsmár Zsolt, Koman Vladimir (tizenegyesből), Debreceni András és a Videoton játékosa, Présinger Ádám szerezte. Az első félidő ijesztően indult, Gulácsi Péternek kétszer is bravúrral kellett hárítania. A magyar válogatottnak is akadt helyzete azonban, az alaposan megváltoztatott összetételű, Németh Krisztiánt, Dudás Ádámot, Simon Ádámot is nélkülöző csapat sokkal bátrabban és higgadtabban futballozott.

 

A második félidőben pedig, egyenesen kiütötte ellenfelét. Előbb Simon András lövése után Korcsmár Zsolt lőtte a kapuba a kapusról kipattanó labdát, majd Koman Vladimir értékesítette a Futács Márkó által kiharcolt büntetőt. A hajrá kezdetén Debreceni András fejelt a kapuba Gosztonyi András beadása után, végül az utolsó percekben Présinger Ádám csavarta a labdát a kapuba, egy, a tizenhatoson belülről elvégzett közvetett szabadrúgás után.

Magyar labdarúgó-válogatott 1986, azaz 23 év után nyert ismét mérkőzést FIFA-tornán.

A junior-világbajnokságok történetében 1985-ben született a mostanit megelőzően magyar győzelem. A "magyar csoport" másik mérkőzésén az Egyesült Arab Emírségek válogatottja legjobb játékosa, a felnőttválogatottban is rendszeresen játszó Ahmet Kalil góljával 1-0-ra legyőzte Hondurast, és továbbjutott.

A magyarok, utolsó csoportmérkőzésükön, az EAE ellen, már egy döntetlennel is biztosan továbblépnek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >