Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Oszkó távolítsa el Benedek Fülöpöt az MNV Zrt. éléről
Oszkó távolítsa el Benedek Fülöpöt az MNV Zrt. éléről Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 03.

ImageBudai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója felszólította Oszkó Péter pénzügyminisztert, hogy azonnali hatállyal távolítsa el Benedek Fülöpöt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciójából. Budai szerint ugyanis Benedek Fülöp vezényelte le az MSZP-hez kötődő korrupciógyanús földértékesítéseket és mint fogalmazott: nem fogadható el, hogy az állami földek kezelésével, értékesítésével olyan ember foglalkozzon, aki, bármerre tekintünk, mindenhol korrupciógyanús ügyek környékén bukkan fel.

 

A Magosz szövetségi igazgatója a szerinte korrupciógyanús ügyek közül példaként említette a pákozdi földügyet, a sukorói kaszinóberuházást, valamint az újfehértói állami földek ügyét. Budai kijelentette: ha Oszkó Péter október 8-ig, csütörtökig nem távolítja el Benedek Fülöpöt az MNV vezetéséből, akkor valószínű, hogy nem vesz részt azon az egyeztetésen, amelyet a tárcavezető kezdeményezett.

A fideszes politikus elmondta, hogy a miniszter azt kérte, Budai Gyula mutassa be a sukorói beruházás, illetve a veszprémi erdők ügyében a birtokában lévő bizonyítékokat. Kifejtette, hogy abban az esetben, ha Benedeket mégsem távolítja el a miniszter, sajtótájékoztatón fogja ismertetni a rendelkezésére álló bizonyítékokat.

 

Image
Fotó: Fidesz

A Magosz szövetségi igazgatója utalt a héten nyilvánosságra került hangfelvételre, amelyen Benedek Fülöp maga ismeri el, hogy (még az agrártárca szakállamtitkáraként) megvadásztatta a jelenlegi honvédelmi minisztert, hogy a vagyonkezelői jogot megszerezzék. A sukorói kaszinóberuházással összefüggésben Budai Gyula arra hívta fel a figyelmet, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének közlése szerint valós értéküknél csaknem 600 millió forinttal drágábban szerepelnek az ingatlancsere-szerződésben a pilisi és albertirsai földterületek.

Budai Gyula közölte: birtokában van az a dokumentum, amely szerint a csereszerződést 2008. június 30-án Benedek Fülöp terjesztette elő a vagyontanács ülésére. Az újfehértói állami földekről szólva elmondta: ott irányított pályáztatás történt, majd amikor kiderült, hogy nem azok nyertek, akiknek kellett volna, Benedek Fülöp utasítására visszavonták a pályázatot.

Budai Gyula végezetül összegezve elmondta: Benedek Fülöp vádlott a pákozdi földügyben, súlyos felelősség terheli a sukorói csereszerződés létrejöttében, és főszereplője volt az újfehértói pályázat visszavonásának.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >