Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Aki félrevezet, az "szokásához hűen" az SZDSZ!
Aki félrevezet, az "szokásához hűen" az SZDSZ! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 05.

Image"Mint érintett, a leghatározottabban vissza kell utasítanom Csapó Csilla alpolgármester asszonynak a legutóbbi sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentéseit, amelyek szerint az elhíresült - nemzeti jelképeinkkel díszített - sapka ügyben „félrevezettem” a közgyűlést, amikor szerinte, szerintük azt állítottam, hogy a gyerek fegyelmit kapott, és azt egy ott bemutatott sapka viseléséért rótták rá." - nyilatkozta honlapunknak Gál Péter Pál önkormányzati képviselő, a Jobbik székesfehérvári elnöke.

 

Gál Péter Pál felhívta a figyelmet arra, hogy Csapó Csilla állításával szemben az igazság kiolvasható a közgyűlés hiteles, szó szerinti jegyzőkönyvéből, miszerint a következőket mondta:

„ Egy, az iskolába járó gyermek azért kapott osztályfőnöki és igazgatói megrovást beírás formájában, mert egy olyan sapkában szaladgált az iskolában, amelyen a magyar címer mellett a történelmi Árpád-sávos zászló látható,……amely az alpolgármester asszony irodájának ablaka alatt egyébként Fehérváron is lobog. Illetve valóban látható volt egy Nagy-Magyarországot jelképező matrica.”

"Mivel a diák a jelképekkel díszített sapka viseléséért beírást kapott, amely sajnálatos tényt az igazgató, aki egyben az SZDSZ frakciójának tagjaként képviselő, a közgyűlésben azonnal elismert, ki merem jelenteni, hogy az általam állítottak teljes mértékben tükrözik a valóságot!"- mondta a képviselő - "A hiteles jegyzőkönyvet hozzám hasonlóan az alpolgármester asszonynak is illett volna kikérni és áttekinteni, mielőtt veszi magának a bátorságot, és a nyilvánosság előtt hazugnak próbál beállítani!

Egyben szánalmas kísérlet mindez a közvélemény és az érintettek félrevezetésére, hiszen a lényeg nem az, hogy mekkora volt a sapka és a jelkép, vagy mibe és mekkora betűkkel történt a beírás, hanem az a tény, hogy ez a dolog egyáltalán megtörténhetett. Alpolgármester asszony és brigádja figyelmébe ajánlom az oktatási jogok országgyűlési biztosának e témában tett állásfoglalását!

Azt talán elismerik, hogy Prof. Dr. Szabó Máté nem a Jobbik tagja és delegáltja! E kijelentéseimet követően a témával a megkezdődött, hivatalos, politikától mentes vizsgálat lezárásáig nem kívánok foglalkozni!"

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >