Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új K-teher Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 05.

ImageA székesfehérvári tűzoltóságon a korábban készenlétben lévő 1987-es IFA tehergépkocsit egy daruval és emelőhátfallal felszerelt MAN teherautó váltotta fel. Az új K-teher ünnepélyes átadására a Székesfehérvári Tűzoltóságon került sor. A 2001-es évjáratú, 360 lóerős MAN teherautó egy Palfinger PK 20002 típusú daruval és egy MB 8 Hubfix 300 K/900 típusú emelő hátfallal van felszerelve, valamint megkülönböztető fény- és hangjelzés használatára jogosult.

 

Bisztricz Anett szóvivőtől megtudtuk, hogy a MAN teherautó kulcsát Molnár Erik tű. ezredes, tűzoltóparancsnok vehette át ünnepélyes keretek között.

 

Image
.

Molnár Erik tű. ezredes elmondta, hogy az elmúlt években egy kivételével a székesfehérvári tűzoltóság minden „sokat futott”, elöregedett járművét sikerült korszerűbbre cserélni, és a jövőben a gépjárműparkot tekintve az elsődleges cél egy korszerű emelőkosaras jármű készenlétbe állítása.

 

Image
.

A Bronto-Skylift emelőkosaras mellé a tűzoltóság egy másik, új magasból mentő szert szeretne beszerezni, hiszen - mint ahogyan a parancsnok fogalmazott - Magyarországon kilenc tűzoltóság van VII-es kategória besorolásban, és ezek közül két parancsnokságon van csak egy emelőkosaras.

Az egyik az érdi tűzoltóság, a másik pedig a székesfehérvári, ahol kimagaslóan sok középmagas épület, paneltömbök és ipari csarnokok vannak.

 

Image
Fotó: Bisztricz Anett

Az ünnepségen részt vett a Székesfehérvár testvérvárosból, Schwäbish-Gmündből érkezett tűzoltók delegációja is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >