Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése a mostani
Az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése a mostani Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 06.

Image"A Fidesz nem fogja megszavazni a költségvetést, mert azon egyértelműen látszik: nem egész évre készült, kockázatos és megalapozatlan." - jelentette ki Navracsics Tibor hétfői sajtótájékoztatóján. - "A jövő évi költségvetés mind a bevételi, mind pedig a kiadási oldalon sok kockázatot tartogat." - mutatott rá Navracsics Tibor. - "A bevételi oldalon ott van mindjárt az ingatlanadó: ugyanis a kormány úgy tervezi, hogy az ingatlanadóból egész évben érkeznek bevételek az államkasszába." - tájékoztatott a képviselő.

 

Azonban ha a jövő évi választásokon a Fidesz alakít kormányt, első intézkedései között fogja megszüntetni az ingatlanadót, s így máris kiesik egy jelentős összeg, amivel a kormány számolt - emlékeztetett a Fidesz korábbi ígéretére a párt frakcióvezetője. A bevételi oldalon kockázatot jelentenek még a fogyasztási adókból befolyó összegek: hiszen az emberek egyre rosszabbul élnek, így egyre kevesebbet fogyasztanak, s a jövő évre is erőteljes recesszió várható - figyelmeztetett a politikus.

Míg a bevételi oldalt erősen túl-, a kiadási oldalt nagyon alultervezte a kormány. Ugyanis várhatóan sokkal több kiadása lesz a kormánynak a tervezetnél, többek között a munkanélküliek számának további növekedése miatt, valamint jelentős átcsoportosításokra is lehet majd számítani - mondta Navracsics Tibor.

Image
Fotó: Fidesz
 

A fent említett példákból is látszik: rossz az egész költségvetés, így nem lehet teljes évre tervezni - mutatott rá a képviselő, hozzátéve: valószínűleg nem is az volt a céljuk a szocialistáknak, hogy egész évre egy jó költségvetést tervezzenek, hanem az, hogy az első három hónapot valahogy túléljék, s utána nem érdekli őket, mi lesz az országgal.

A jövő évi költségvetéssel erősödni fog a korrupció, ugyanis újabb megszorítások nehezítik meg és lehetetlenítik el az emberek életét, ez pedig meg nem engedett megoldások felé sodorja majd őket - hangsúlyozta a fideszes honatya, rámutatva: ez a fekete- és szürkegazdaságot fogja növelni. Nem csak a jövő évi költségvetés, hanem a jövő évi hiánycél sem lesz tartható, de ez sem meglepő, hiszen nem egész évre tervezték, így nem érdekli őket, mi lesz az országgal - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz nem fogja megszavazni a költségvetést, mert azon egyértelműen látszik: nem egész évre készült, kockázatos és megalapozatlan - húzta alá Navracsics Tibor.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >