Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow U17: Tóth Tibi két góljával, döntetlen az MTK ellen
U17: Tóth Tibi két góljával, döntetlen az MTK ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2009. október 08.

ImageA 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen találkozott szerdán, Felcsúton a Videoton FC-Puskás Akadémia, és az MTK U17-es csapata. A sorsolás becsaphatta a Napot is, olyan erővel sütött így október elején, ahogy az eredeti időpontban, a nyárutón is becsületére vált volna. - A harminc fok (!) körüli meleg inkább a vendégekre volt jó hatással, mert a Vidi egykori sztárja, Petres Tamás által irányított kék-fehérek jobban futballoztak az első félidőben, sőt fölényüket gólra is tudták váltani.

 

A megérdemelt előnynek nem mond ellent, hogy az agárdi akadémisták gólja meglehetősen szerencsés körülmények között esett: a jegyzőkönyvben Nehéz Máté szerepel gólszerzőként, de hajlunk rá, hogy a labdáért folytatott küzdelem hevében, „együttes találatnál" felcsúti lábról került az egyébként jól védő, sőt az első játékrészben talán a csapat legjobbjának nevezhető Jobbágy Balázs hálójába. Fölényben játszott az első félidőben az MTK, de ez nem jelenti azt, hogy a kék-fehérek valódi tudásukhoz mérve is jól futballoztak.

A szünet előtti, helyenként görcsös, ideges játék után a második félidő első felében láttuk az igazi MTK-t: azt, amelynek több játékosa tagja volt a nyáron a Nike Kupa világdöntőjében, Manchesterben szerepelt '94-es csapatnak, vagy éppen - a mi Tar Zsoltunk társaként - a nemrég Eb-selejtező mini-tornán továbbjutott magyar U17-es válogatottnak.

A fordulás után Olay révén kettőre növelte előnyét az MTK, és a meccsnek ebben a periódusában bizony félthettük a mi akadémistáinkat, nehogy „sok" legyen a vége. Nem lett, mert Dobos Barna csapatában - köszönhetően az edző szerkezeti változást is hozó, jól sikerült cseréinek is - volt erő, hogy talpra álljon. A jó cserék közül feltétlenül kiemelendő az egyébként remek, de most kicsit halványabb Hosszú Peti helyére beálló Tóth Tibort, aki előbb remek szóló végén higgadt megoldást választva szépített, majd robusztus testi erejét kihasználva, fejjel sodorta Abu Attila hálójába az egyenlítő gólunkat.

Úgy lett teljes a meccs dramaturgiája, hogy a hajrára nagyon elfáradt MTK-val szemben, az utolsó öt percben még a Puskás Akadémiának voltak helyzetei. A nézőtérről úgy tűnt, kétszer is tévesen fogta meg lesen az asszisztens Tóth Tibit (a két partjelző együtt sem volt negyven éves...), így viszont maradt a 2-2, ami a meccs összképe alapján, több mint reális. Csak, ha valakinek 0-2-ről felállva, 2-2-nél még ziccerei lehetnének, annak megbocsátható, ha „telhetetlen"...

Videoton FC-Puskás Akadémia - MTK 2-2 (0-1) Felcsút, 200 néző.

Vezette: Rémai Zsolt (Hajdú Balázs, Dinnyei Norbert). Gólszerző: Tóth Tibor (63., 85.), illetve Nehéz Máté (12.)? Olay Balázs (48.).

Videoton FC-Puskás Akadémia:

Jobbágy Balázs - Gerebics Gergő (Balga Ferenc, 57.), Tar Zsolt, Sárközi Norbert, Szombati Bence - Galambos Ádám (Rakic Stefan, 52.), Papp Máté - Vachtler Csaba (Szili Balázs, 52.), Hosszú Péter (Tóth Tibor, 49.), Gajdos Zsolt (Németh Attila, 10.) - Vakulya Balázs. Edző: Dobos Barna.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >