Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Közel a pontszerzéshez
Közel a pontszerzéshez Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. október 10.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 kétgólos hátrányról egyenlített a Graz otthonában, ám a harmadik harmadban a hazaiak be tudták vinni a győztes találatot. Ezzel együtt ez az eredmény biztató a vasárnapi, zágrábi fellépés előtt. - Azt nem lehet mondani, hogy egymásnak estek volna a felek, tapogatózó játékkal indult a mérkőzés. Az első igazi helyzetre tíz percet kellett várni, ekkor Schwab lőtt alig mellé. Majd a Sapa Fehérvár villant Ladányi révén, de Weinhandl kapus remekül védett.

 

A játékrész vége felé fokozódott a Graz nyomása, és ez egy perc alatt két gólhoz is vezetett. Előbb Peitner talált be, majd Paré mattolta Hetényit egy megpattanó lövéssel (2-0).

A középső húsz percben határozottan kezdtünk, Weinhandlnek több dolga volt, mint Hetényinek. Az első emberelőnyünkben már a fiatal kapus is verve volt, de Fekete a kapuvasat találta telibe. Ez kissé felpaprikázta a haziakat, újra veszélyes akciókat indítottak, de kapusunk kitűnően tette a dolgát. A meccs derekán Ladányi magasan tartott bottal eltalálta Healey-t, előbbi négy percre a büntetőpadra, utóbbi fájdalmas arccal az öltözőbe ment. Eldölhetett volna a találkozó, de ehelyett ekkor lett csak igazán nyitott.

Vas János ugyanis Palkovics mesteri indításával meglódult, és emberhátrányban szépített (2-1). És nem volt vége: a visszatérő Ladányi és Palkovics pazar összjátéka nyomán máris egyenlő volt az állás (2-2). Közel három percen át emberelőnyben találta magát a 99ers a befejező játékrész elején, de hatásosan működött az emberhátrányos védekezésünk. Healey időközben visszatért - összevarrott sebbel az ajkán. Az újabb találat azonban nem az ő nevéhez fűződött, hanem Kuiperéhez, aki a rutinos Day átadását vágta be (3-2). A folytatásban támadott a hosszabbítás kiharcolásáért a Sapa Fehérvár, a hazaiak pedig a megnyugtató előnyért. Í

gy izgalmasan teltek a percek, de végül nem született újabb gól, hiába jött le az utolsó percre Hetényi is, sőt az utolsó 17 másodpercet hiába tölthettük még emberelőnyben is. Mindent egybevetve szoros mérkőzést játszottunk, ahol kis szerencsével fordított eredmény is születhetett volna. Folytatás vasárnap, Zágrábban - igazi négypontos mérkőzésen.

Graz 99ers - Sapa Fehérvár AV19 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)
Graz, 2500 néző, vezette: Dremelj, Korosek, Lesnjak.


Graz 99ers: Weinhandl - Iberer, Grahut, Norris, Day, Healey, Jarrett, Cullen, Harand C., Paré, Woger, Lindgren, Kuiper, Harand P., Lange, Herzog, Ganahl, Moderer, Brunegger, Peintner, Schwab. Vezetőedző: Bill Gilligan.


Sapa Fehérvár AV19: Hetényi - Horváth, Tokaji, Palkovics, Vaszjunyin, Mihály, Ackeström, Jobb, Vas J., Fekete, Kovács, Alén, Ondrejcik, Ladányi, Vas M., Peterdi, Kóger, Flinta, Sofron, Nagy, Benk. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >