Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Kamionnal ütközött egy autó a 81-esen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 12.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat hétfőre virradó éjjel. Bisztricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a 81-es főúton Sárkeresztes magasságában egy személygépkocsi és egy kamion ütközött. Az autó az árokba vágódott, a vezetője a helyszínen életét vesztette. A tejfölt szállító kamion üzemanyagtartálya felszakadt, amelyből a gázolaj az útra és az árokba folyt.

 

Bisztricz Anett honlapunknak elmondta, hogy a 81-es főúton egy Magyaralmás felé haladó Volvo kamion és egy Székesfehérvár felé haladó Skoda Felicia ütközött. Az ütközést követően a Skoda teteje leszakadt, az autó az árokban a bokrok között állt meg. A körülbelül 10 tonna tejfölt szállító nyerges vontató teli üzemanyagtartálya kilyukadt, amelyből a gázolaj 30-40 méter hosszan az útra és a vízelvezető árokba ömlött.

 

Image
.

A kamion bebicskázva az út szélén állt meg. A balesetben a személygépkocsit vezető férfi a helyszínen életét vesztette, holttestét a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. A kamion sofőrjének nem esett baja.

A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés idejére több mint három órán át lezárták a főút ezen szakaszát. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel, összesen 12 fővel vonultak a káresethez.

 

Image
Fotó: Székesfehérvári Tűzoltóság

Jelzés időpontja: 2009. október 11.,

Riasztási fokozat: I-es (Fehérvár I-es és Fehérvár II-es gépjárműfecskendő)

Beavatkozó csoport: A csoport

Mentésvezető: Nyikos György tű. százados, szolgálatparancsnok

 
< Előző   Következő >