Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egyelőre még nem tolonganak a szponzorok
Egyelőre még nem tolonganak a szponzorok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 30.

ImageAz Alba Volán jégkorongozóinak fantasztikus sikereitől zeng a hazai és a külföldi sajtó egyaránt. E téma ugyanis mindenkit érdekel: bejutni az EBEL-be, s kivívni az A-csoportba jutást? Rendkívüli teljesítmény. Azt gondolnánk, hogy ezek után a leendő szponzorok sorban állnak ajánlataikkal az Alba Volán SC ajtaja előtt. De vajon tényleg így van ez? Erről beszélgettem Gál Péter Pállal, a Sportbizottság elnökével.

Image
Fotó: Simon Erika
- E kimagasló eredmény után kapott-e plusz támogatásokat, illetve arra irányuló ígéreteket a jégkorong-szakosztály?

- A Sportbizottság részéről viszonylag szűk a mozgásterünk, mivel évközben vagyunk. Az Alba Volán SC-nek évi 42 millió forintos támogatási szerződése van a várossal. Ehhez a sportbizottság nem tud hozzátenni, mivel ez nem a mi kompetenciánk. Ezen kívül az utánpótlás-nevelésre és egy-egy kiemelt rendezvényre mindig is adtunk pénzt a jégkorong szakosztálynak, s ez természetesen ebben az évben is így van. Ahol segíteni tudtunk, ott eddig is segítettünk. Gyakorlatilag az új összetételű sportbizottság például két év alatt 20 millió forinttal emelte a jégcsarnokra vonatkozó létesítmény fenntartási támogatást, amely 2006-ban 51 millió forint, 2007-ben 61 millió forint, az idei évre pedig 72 millió forint lett. Ezzel nyilván megpróbáljuk levenni a szakosztály válláról a terhek egy bizonyos részét, hogy minél inkább koncentrálni tudjanak arra, hogy mind az utánpótlás csapatok, mind a kirakatban lévők, tehát az EBEL-ben szerepő, kiváló együttesre megfelelő pénzek álljanak rendelkezésre.

- Milyen terveik vannak arra nézve, hogy a hokisok még több támogatáshoz jussanak?

- Azt szeretnénk, ha a városvezetéssel együtt le tudnánk ülni, és megpróbálnánk megnézni, hogy a város képes-e az eddigieken felül támogatni a klubbot. Esetlegesen a klub névadó szponzorálást felvállalva a „Fehérvár” névért kaphatna plusz támogatást a várostól. Ehhez persze a polgármester úrnak és csapatának az akarata is kell. Az biztos, hogy én mindenképpen javasolni fogom.

- Elkezdődött már valamiféle kommunikáció ezzel kapcsolatban?

- Formális beszélgetéseken már elhangzottak az előbb említett dolgok, s a klub vezetésének részéről is voltak erre irányuló törekvések. Úgy gondolom, a csodálatos VB arany után ezek a beszélgetések meg fognak ismétlődni és remélem, hogy hivatalos mederbe terelődnek. A másik pedig, amit a városnak tennie kellene, hogy az itt székelő multinacionális cégek - amelyek anyacégei sokszor dollármilliárdok felett rendelkeznek – álljanak a hokisok mellé. Oda kell irányítani ezeket a vállalatokat a jégkoronghoz, mint hazánk leginkább feltörekvő csapatsportágához, amelynek székhelye Székesfehérváron van. Városunk iparűzési adóbevélete évente 10,5 milliárd Forint, ami Magyarországon nagyon kiemelkedő. Ebben óriási szerepe van a multiknak. Úgy gondolom, egy ésszerű párbeszéddel fel lehet hívni a figyelmüket arra, hogy Székesfehérváron a sport, a kultúra, az oktatás területén nagyon szép mecénási feladatokat tudnának ellátni. Fel kell nyitni a szemüket, hogy lássák, milyen reklámértéket hordoz például a jégkorongozóink folyamatos jelenléte az osztrák ligában. Amennyiben pedig a magyar bajnokság kibővül, úgy esetleg a közép-európai régióban is megjelenhet az Alba Volán SC és az azt szponzoráló társaságok.

Image
Fotó: Simon Erika

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >