Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Képviselőjelöltek meghallgatása Felcsúton
Képviselőjelöltek meghallgatása Felcsúton Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 12.

ImageA Fidesz nemcsak a kampányra, már a kormányzati szerepre is készül - derült ki a TV2 Napló című adásából. Orbán Viktor felcsúti házában hallgatja meg a Fidesz parlamenti képviselőjelöltjeit Kubatov Gábor, pártigazgatóval és Varga Mihály, alelnökkel. A pártelnök elmondta, a meghallgatások helyszíne azért Felcsút, mert "olyan helyen lehet jó döntést hozni, ahol az ember teljesen biztonságban érzi magát, nem fizikailag, hanem lelkileg".

 

A TV2 kameráinak ottjártakor éppen Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét fogadták. A beszélgetés során kiderült, a pártelnök ragaszkodik ahhoz, hogy a parlament létszámát levigyék 200 fő alá, amely lépés sokak mandátumát érinteni fogja. Orbán Viktor azt a kérdést is feltette Lázár Jánosnak, hogy a városi- és a megyei önkormányzatokban, a képviselők létszámának a felére csökkentése okoz-e kezelhetetlen konfliktusokat.

 

Image
.

A polgármester elmondta, az elmúlt nyolc év tapasztalta alapján úgy látja, nem, mert a rendszer ettől hatékonyabb lesz. Orbán Viktor aláhúzta, nem állja meg a helyét az a szocialista logika, miszerint minél magasabb az adókulcs, annál több lesz az adó. A kulcsnak ugyanis van egy legalacsonyabb optimális mértéke, amelyet ha eltalálnak, azzal jön be a legtöbb bevétel.

A Fidesz ezt akarja megvalósítani. A Fidesz elnöke a riportban beszélt azokról az alappillérekről is, amelyek pártjában meghatározóak lesznek a jövőben, úgymint a szélsőségekkel szemben a józan politizálás, a korábbi szocialista szavazók képviselete, illetve a kisebb parlament, és politikai osztály szükségessége.

Hozzátette továbbá, hogy 17 és 20 százalék között kell meghatározni az adóterhelést ahhoz, hogy az emberek úgy érezzék, igazságos, helyes és lehetséges dolog befizetni az adókat. Kijelentette, a következő kormánynak ki kell mondani azt is, hogy "az emberek feje fölül - akármekkora is az adósságuk - a lakást nem lehet elárverezni".

Az OV TV 2009. október 12-i adásában a Fidesz-képviselőjelöltek felcsúti meghallgatásának egy napjáról.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >