Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Jó iramú mérkőzésen győzte le a Vidi II a zalaegerszegieket
Jó iramú mérkőzésen győzte le a Vidi II a zalaegerszegieket Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2009. október 12.

ImageSűrű esőfelhők gyülekeztek a felcsúti pálya felett a mérkőzést megelőző percekben, végül azonban nem volt szüksége esernyőre a maroknyi nézőközönségnek. Ami a találkozót illeti, meglepően gyors iramban vágtak neki a csapatok. Már a 8. percben egy tizenegyes gyanús helyzet borzolta a kedélyeket: Purovicsot kaszálták el a vendég védők a tizenhatoson belül, ám Király játékvezető továbbot intett. Mintegy 10 perccel később a zalaiak előtt adódott helyzet, ám a jobboldalról küldött lövést, amely Filipovicson túlszállt, végül Sifter tisztázta.

 

A 20. percben aztán megszereztük a vezetést: Kocsis Dávid futott el a bal szélen, majd húzta el a labdát a kifutó kapus mellett, lövését végül Purovics pöckölte be a hálóba (1-0). Alig tíz perccel később jött a következő hazai gól: Szakály indította középről a jobb oldalon érkező Alisont, aki befelé cselezett a tizenhatoson belül, majd ballal kilőtte a kapu bal alsó sarkát (2-0).

A 35. percben újból mi voltunk eredményesek: ismét Szakály passzolt Alisonnak a jobb szélre, aki ezúttal beívelte a labdát, amelyet végül Purovics bólintott a kapu jobb sarkába (3-0). Öt perccel később gólszerzési lehetőség adódott a vendégek előtt is, amikor a szlovák Hadar lépett ki középen, a labdát átemelte Filipovics feje felett, ám Sifter megint jókor érkezett, s a gólvonal előtt mintegy hét méterre tisztázott. A félidő utolsó eseménye egy újabb büntetőgyanús helyzet volt, ezúttal Kocsis Dávidot rántották le, ám a játékvezető nem mutatott a tizenegyes pontra.

 Tizenegyes lövést végül mégis láthatott a közönség, hiszen a második felvonás elején Elek ugrasztotta ki középen jó ütemben Purovicsot, aki egyedül törhetett kapura, ám a zalai védők megakasztották lövésre emelt lábát. A büntetőt Sifter értékesítette (4-0). A második félidő első részében, csakúgy, mint az első 45 percben végig a Vidi akarata érvényesült a pályán. A lendület azonban ezt követően lankadni látszott, s veszélyes helyzeteink számát tovább apasztotta Purovics kényszerű cseréje a 60. percben.

Ugyanakkor a vendégek magukra találtak, s a 75. percben Rábold révén szépítettek (4-1), majd a 86. percben Balázs volt eredményes, aki a 16-os magasságában lehulló labdát kapásból küldte a léc alá. Ezzel beállította a mérkőzés végeredményét: Videoton II – ZTE II 4-2.

Varga István: „Kár, hogy a végén néhány ember „kivette a pihenőjét”. Összességében azt mondhatom, hogy a felnőtt csapat játékosai ma sokat tettek hozzá a játékunkhoz. A győzelemmel elégedett vagyok, bár több góllal is nyerhettünk volna.”

Bán István: „Ha ezt a játékot pontozásra és nem gólra játszanánk, szerintem nem kaptunk volna ki ma délután.”

Videoton II: Filipovics – Rása (Bencze 58’), Sifter, Radovics, Fejes – Kovács, Elek, Szakály – Alison, Kocsis (Lelkes 77’), Purovics (Palkó 60’)

Sárgalap: Rása, illetve Bozsoki, Legoza

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >