Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A 2010-es költségvetés súlyosan veszélyezteti a tűzoltók munkáját
A 2010-es költségvetés súlyosan veszélyezteti a tűzoltók munkáját Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 12.

ImageAz Országgyűlés elé terjesztett 2010-es költségvetés tervezete olyan elvonásokat tartalmaz, amelyek az évek óta alulfinanszírozott hivatásos önkormányzati tűzoltóságok működését súlyosan veszélyeztetik. Ezzel veszélybe kerül a hivatásos tűzoltók még eddig megmaradt egyéb járandóságainak biztosítása is. A különböző tűzoltó szervezetek ezért nagyszabású demonstrációt hirdetnek, amelyre várják az ország valamennyi hivatásos tűzoltóját és a szimpatizánsokat is.

 

A Hivatásos Tűzotlók Független Szakszervezetének, a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetségének és a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének tájékoztatása szerit az illetékes minisztériumokkal folytatott eddigi tárgyalások nem vezettek eredményre. A tűzoltóságokat fenntartó önkormányzati szövetségekkel közösen, a kormányfőhöz írt levélre eddig nem érkezett válasz.

 A két Szakszervezet és a Szövetség állásfoglalása szerint az állampolgárok életének, javainak mentésére felesküdött tűzoltók nem engedhetik meg, hogy egy rosszul tervezett költségvetés miatt a laktanyákban maradjanak, és ne tudják teljesíteni esküben vállalt kötelességeiket.

 

Image
.

„Kérésünk nyomatékosítására a mai napon megalakítottuk közös Demonstrációs Bizottságunkat.” – áll a honlapunkhoz eljuttatott nyilatkozatban – „Október 19-re Budapestre nagyszabású tűzoltó demonstrációra hívjuk fel az ország valamennyi hivatásos tűzoltóját. Egyúttal kérjük a hivatásos tűzoltóságokat, hogy lehetőségeik szerint tűzoltó gépjárművekkel, a résztvevő tűzoltók bevetési öltözetének biztosításával és az utaztatás finanszírozásával támogassák demonstrációnk eredményességét.”

A nyilatkozat tevői:

Rajnai Zsolt tű. ezredes, a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetségének elnöke

Kajsza Zoltán, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke

Nagy Gábor, a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének elnöke

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >