Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Izlandi vendégek a Tóvárosi Óvodában
Izlandi vendégek a Tóvárosi Óvodában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 13.

ImageA székesfehérvári Tóvárosi Óvoda második Socrates nemzetközi együttműködési projektje zárása után is megmaradt a szakmai kapcsolat a volt projekt-társakkal. Ennek keretében október 7-11-ig izlandi, reykjaviki óvodapedagógusok látogattak el az intézménybe, ahol az óvodai munkából most főleg a zenei nevelés helyzetét tanulmányozták, valamint arra voltak kiváncsiak, hogyan folytatódik ez az óvodai zenei nevelés tovább.

 

Látni akarták, hogyan zajlik a zenei nevelés az általános iskolában -főleg az ének zenei - általánosban. Kérésükre az óvodában két bemutatót is láthattak, valamint szakmai beszélgetést is folytattak velük a pedagógusok. Ezt követően látogatást tettek a témához kapcsolódva a Kodály Zoltán Általános Iskola második osztályába és a Maroshegyi óvodába.

Az óvoda vezetőjétől, Nagy Tamásnétól megtudtuk, hogy a vendégek megismerkedhettek a magyar gasztronómiával is. A menűkben lecsók, csirkepaprikás, házi sonka, pogácsák, rétesek adtak izelítőt a magyar specialitásokból, ételekből.

A vendégek nem győztek fényképezni, jegyzetelni - és persze mindenből kóstolni. A program részét képezte a övid városnézés, valamint a Primavera kórus esti énekpróbája is.

"Bár a konkrét közös munka most szünetel, de egy "közös jövő" gondolata, egy következő projekt előkészületének érdekében az együttgondolkodás elindult. Hogy hogyan? És mi?- ezt majd a projektötletek és pályázati lehetőségek összehangolásával kell folytatnunk." - mondta az óvoda vezetője.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >