Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Rokkantnyugdíjast lopott meg egy csepeli MSZP-s
Rokkantnyugdíjast lopott meg egy csepeli MSZP-s Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 14.

ImageGulyás G. Gábor csepeli MSZP-s politikus sikkasztási ügyéről, és az őt védő szocialista lobbiról tartott sajtótájékoztatót Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerdán. Németh Szilárd felelevenítette (a csepel.info-ban már korábban megjelent) Gulyás 2004-ben kezdődött ügyét egy csepeli rokkantnyugdíjassal, akit, mint ügyvéd képviselt Gulyás G. Gábor egy bírósági ügyben. A pert első fokon ugyan megnyerték, de a bíróság által megítélt 200 ezer forintot nem a rokkantnyugdíjas számlájára, hanem az ügyvéd, saját számlájára utaltatta - mondta Németh, hozzátéve: ez mindenesetben sikkasztásnak, csalásnak minősül.

 

Németh tovább ismertette a történteket: a nyugdíjas csak várta a pénzét, de az nem érkezett meg, miközben az ügyvéd folyamatosan hitegette, másod fokon megsemmisítették az első fokú döntést és így vissza kellett volna fizetni a már említett 200 ezret. Inkasszózták a rokkantnyugdíjas számláját és 14 hónapig fizette az általa sohasem látott pénzt, miközben egészségi állapota tovább romlott.

A rokkantnyugdíjas eközben Gulyás párttársához és önkormányzati feletteséhez, Tóth Mihály csepeli polgármesterhez fordult, de az ügyben nem történt előrelépés. A megkárosított nyugdíjas így bírósághoz fordult és egyszerre indított büntető és polgári eljárást az ügyben. Az ügyész ugyan megállapította a sikkasztás tényét, de elévülés miatt nem tudott eljárást indítani.

 

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

A polgári pert ugyanakkor megnyerte a rokkantnyugdíjas és Gulyásnak vissza kellett volna fizetnie az elsikkasztott 200 ezret, valamint az egészségkárosodás miatt további 1,5 milliót ítélt még meg az eljáró bíróság, amit persze Gulyás G. nem fizetett ki. Gulyást az ügyvédi kamara is kizárta - fogalmazott a fideszes politikus -, de Csepelen eddig a polgármester is tagadta, hogy a kizárást büntetőeljárás miatt alkalmazta volna a kamara.

Gulyás, mint szocialista politikus mindeközben az országgyűlés lakásmaffia elleni bizottságának szakértője, a csepeli önkormányzat egyik bizottságának és a budapesti önkormányzat közrendvédelmi bizottságának a tagja. Igen érdekes - mondta Németh -, hogy sem a polgármester, sem Dr. Avarkeszi Dezső rendvédelmi államtitkár és csepeli országgyűlési képviselő meg sem szólalt az ügyben, ezért felszólítom őket, hogy mivel szakmailag és emberileg is ellehetetlenültek, romhalmazzá váltak mondjanak le, és szabadítsák meg a közéletet saját maguktól.

Újságírói kérdésekre válaszolva Németh Szilárd kijelentette, hogy nagyon úgy néz ki: Gulyás G. Gábor MSZP-s politikusok védelme alatt áll.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >