Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Gyenge első félidő után, hősies küzdelemben kapitulált a magyar válogatott
Gyenge első félidő után, hősies küzdelemben kapitulált a magyar válogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2009. október 14.

ImageVédelmi hibából kapott góllal került hátrányba a magyar junior-válogatott az egyiptomi világbajnokság elődöntőjében. A 32. percben Dominic Adiyiah fejelt is egyet: 0-2. Futács szépítése után egymás után alakította ki a magyar csapat a helyzeteket, de Quansah kihasználta, hogy kitámadtak a védők is. Ám nem volt vége: Balajti szépített ismét. Végül, gyenge első félidő után, hősies küzdelemben, emelt fővel kapitulált a magyar válogatott, amely pénteken 17 órától Costa Rica ellen játszik a bronzéremért.

 

A magyar csapat kezdő tizenegye a következő volt: Gulácsi Péter - Zámbó Bence, Debreceni András, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Simon Ádám, Kiss Máté - Simon András, Németh Krisztián. Kiegyenlített mezőnyjáték után a 10. percben védelmi hibából szerzett vezetést a ghánai válogatott. Présinger rövid hazaadása után Ayew elcsípte a labdát, kicselezte Gulácsit, majd kapura gurított.

A visszarohanó Présinger majdnem elcsípte a labdát, de a gólkirály-jelölt Dominic Adiyiah egy méterről átsegítette a labdát a gólvonalon. A következő helyzet is az övé volt: a 14. percben a jobb kapufa mellé csavart. A magyar csapatot megfogta a gól. A 24. percben Osei került helyzetbe, 14 méteres lövését Gulácsi kiütötte. Bár az első percben Németh Krisztiánt tizenegyes-gyanúsan szerelték a védők, a meccs negyedét tekintve a ghánaiak megérdemelten vezetnek.

A 32. percben Inkoom jobb oldali beadása után a Zámbót megelőző Dominic Adiyiah hat méterről a magyar kapuba bólintotta a labdát, 0-2. A 34. percben lőtt először kapura a magyar csapat: Kiss Máté próbálkozott. Utána megint a ghánaiak jöttek: Ayew elől Szabó az utolsó pillanatban mentett, Osei csavarását Gulácsi vetődve védte, Adiyiah fordulásból leadott lövése éppen csak elkerülte a magyar kapu bal sarkát. A szünetig már nem változott az eredmény, az afrikaiak kétgólos előnnyel fordulhatnak.

Sajnos, az első félidőben sokkal jobban futballoztak, mint a nagyon fáradtnak tűnő, megszeppent magyar válogatott. Egervári Sándor (illetve segítője és helyettesítője, Kenyeres Imre) kettőt cserélt a második félidőre: a betegségéből még teljesen fel nem épült Németh Krisztián és az első gól előtti hibája miatt indiszponált Présinger Ádám helyére Balajti Ádám és Varga Roland állt. A 47. percben Gosztonyi kapott jó labdát, egyedül léphetett ki, a jobbösszekötő helyéről alig lőtt mellé. Az első félidőben nem akadt ekkora helyzete a magyar csapatnak. Igaz, alig volt támadásban a mieinknél a labda: a labdabirtoklás 62:38 volt a ghánaiaknak.

A második félidőre azonban fordult a kocka, bár ez, sajnos, gólokban, a szépítésben nem mutatkozott meg. Balajti közelről a kapufát találta el, majd a ghánaiak ellentámadásánál Debreceni szerelt bravúrosan. Magához tért a magyar csapat, ez már nem az volt, amelyiket az első félidőben láttunk. A ghánaiak is észlelték ezt, összeszedettebben kezdtek játszani, ismét többet birtokolták a labdát. A magyar szakvezetők kockáztattak: Korcsmár Zsolt helyett még egy csatár, Futács Márkó lépett a pályára.

A 73. percben szépített a magyar csapat: Simon András a bal oldalról középre passzolt, s a védők gyűrűjében, mégis őrizetlenül hagyott Futács megszerezte az első magyar gólt. Nem sokkal később egyenlíthetett volna a magyar válogatott: Gosztonyi lőtt fölé a 16-osról. Szinte másodpercek teltek csak el, és Szabó János alig fejelt a jobb kapufa mellé.

A 80. percben Quansah kihasználta, hogy kitámadott a magyar csapat, s a 16-os vonalán belépve óriási gólt lőtt a léc alá. Két perccel később Balajti Ádám szépített, megint csak egy gól volt a különbség, 3-2. Az utolsó lehetőség viszont a ghánaiaké volt: Badu 35 méterről óriási kapufát rúgott.

A magyar válogatott kikapott, a bronzéremért játszhat, de a második félidei teljesítményére, ahogy az egész tornán mutatott produkciójára, méltán lehet büszke.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >