Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megszépül az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda és Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 14.

ImageElkezdődtek az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda és Iskola felújítási munkálatai. Székesfehérvár MJV Önkormányzata 2008-ban nyújtotta be a „Segítő pályázati program” című pályázatát a Közép-Dunántúli Operatív Program „Közoktatási infrastrukturális fejlesztés” kiírására. A bírálati szakaszt követően a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2009. május 4-én értesítette az Önkormányzatot a támogatás elnyeréséről, azaz a 242.198.913 forint vissza nem térítendő támogatásról.

 

Az értesítés értelmében Székesfehérvár MJV Önkormányzata 242.198.913 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Segítő program” keretében az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda Általános Iskola és Speciális Szakiskola felújítására. A projekt teljes költségvetése 271.219.387 forint, mely tartalmazza a támogatási összegen felüli 10% önkormányzati önerőt is (29 millió forint).

A Támogatási Szerződés 2009. július 6-án aláírásra került, ezt követően meg lehetett kezdeni a projekt végrehajtását. A felújítási munkák a 2009/10-es tanévet veszik igénybe, tehát jövőre a nyári szünet után a gyerekek már a felújított, korszerű épületben kezdik az iskolát. A 2009/2010-es tanévben az osztályok város más oktatási intézményeiben nyertek ideiglenes elhelyezést.

A projekt lebonyolítását a Közgyűlés döntése alapján az Önkormányzat cége, a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. végzi, szorosan együttműködve a Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodájával, mely a műszaki ellenőri feladatokat látja el. Információk a beruházásról: Az Ezredéves Iskola engedélyezési és kiviteli terveit az ELKANA-T Kft. készítette el, a kivitelezést közbeszerzési eljárás alapján a Bonzók’ 94 Kft. végzi. A felújítási munkák bruttó költsége mintegy 240 millió Ft. A kivitelezés 2009. szeptember 15.-én megkezdődött.

A megvalósuló fejlesztések:

Főépület földszinti és emeleti részének felújítása, valamint a tetőtér beépítése. Megvalósul a nyílászárók és radiátorok cseréje, felújításra kerülnek a burkolatok és a szociális, kommunális helyiségek berendezési tárgyai. Az épület külső küllemében is megújul, új vakolatot kap. Ezáltal energiatakarékosabb lesz az épület fenntartása.

Az intézmény komplex akadálymentesítése valósul meg az új nyaktag részben hozzáépített lifttel. A komplex akadálymentesítés során a vakok és gyengénlátók részére kiemelt szegély, korlát, és braille írásos információs táblák kerülnek kihelyezésre megvilágítással, a hallásukban korlátozottak részére az intézmény egészében indukciós hurok jelerősítő kerül beépítésre. Minden szárnyban és szinten mozgáskorlátozott vizesblokk épül. Az épület akadálymentesítése épületen kívül is megtörténik. Külső rámpák, lépcsők, korlátok és vezetősávok kerülnek kiépítésre.

A tornaterem külső alumínium burkolata elbontásra kerül, új szendvicspanel és nyílászárók készülnek. A lapos tető felújításra kerül új hőszigetelést és vízszigetelést kap.

A Móri út felőli útcsatlakozás átépítésre kerül, akadálymentes parkoló kialakításával. A téglakerítés felújításra kerül, az óvodai játszóudvarra új udvari játékszer kerül beépítésre. Jelenleg kivitelező a bontási munkákat elvégezte. A gépészeti és elektromos alapvezetékek kiépítése készül.

Várható eredmények:

A projekt keretében megvalósul az épület teljes körű felújítása és komplex akadálymentesítése, kellemesebb, barátságosabb, élhetőbb környezetet biztosítva a halmozottan sérült gyermekek számára. A kialakítandó korszerű tornaterem a gyermekek terápiás foglalkoztatását, míg az új játszóudvar az eredményes szocializációt hivatott elősegíteni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >