Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Miért hallgat a kormányzó párt színházügyben?
Miért hallgat a kormányzó párt színházügyben? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 15.

ImageSokaknak egyre kényelmetlenebb kezd lenni, hogy kiderülhet mi is történt valójában a szocialisták politikai zászlóshajójának tekintett színházfelújítás mögött. 2005 decemberében az ünnepélyes átadás, ahol Warvasovszky Tihamér és Gyurcsány Ferenc az első sorból nézte a Csongor és Tündét, valóságos szocialista pártkongresszussá alakult, azonban a 4.5 milliárdból felépített díszlet szétesésnek indult. Hogy van az, hogy 4.5 milliárdból nem tellett az épület vízszigetelésére? Hogy történhetett, hogy 4.5 milliárdból konstrukciós hibák hosszú sorát állapította meg egy nemrégiben elkészült szakértői vélemény?  

 

És hogy van az, hogy egy 4.5 milliárdból öt éve felújított épületnél szakértői véleményt kényszerült készíttetni a város? - tette fel a kérdést Orosz István mai sajtótájékoztatóján. 

"Csak reméljük, hogy a jogi anomáliák, trükkök mögött nem politikai szálak húzódnak meg, azaz nem az MSZP akarja eltitkolni mi is történt itt valójában, vándorolt e közpénz a szocialista pártkasszába." - mondta a Fidesz városi elnöke - "Több mint érdekes, hogy a helyi MSZP nem nyilvánít véleményt egy olyan ügyben, ahol a városirányításuk alatt sok százmilliós kár érhette az önkormányzatot. Ez még akkor is igaz ha tudjuk, hogy mások álltak a székesfehérvári szocialisták élén, mint most. 2004-ben és 2005-ben a színházfelújítás ideje alatt MSZP-s pártvezetők szinte havonta „mosolyogtak” az éppen felújítás alatt álló épület előtt. Miért hallgatnak most az akkor szinte az építkezésbe is beleszóló politikusok?"

Mint ismeretes: a Baucont Zrt-t négy pályázó hat ajánlatából választotta ki még 2004-ben a város önkormányzata az akkori szocialista irányítású képviselőtestület döntésének értelmében. Mi most a hallgatás oka?

A Fidesz felháborítónak tartja a Baucont Zrt. csődeljárása során történő sokat sejtető állítólagos összefonódásokat. A város jegyzője a minap tartott sajtótájékoztatóján azt állította, hogy augusztus 1-én nettó 440 millió forintnyi garanciális javítást állapított meg a szakértői vélemény a Vörösmarty Színházzal kapcsolatban, de nem egyezik a tervezett és a beépített anyagok listája sem, sőt a csődeljárás alatt álló fővállalkozó Baucont Zrt. még azt sem tudja megmondani, hogy melyik alvállalkozója végezte az épület vízszigetelését.

A cég felszámolója a Hunyadi Válságmenedzser Zrt. három nappal ezelőtt visszaigazolta a város benyújtott kárigényét, melyből összesen 4.5 millió forintot vett nyilvántartásba. Mindezt Kis Tóth Gábor szakértői véleményére hivatkozva, aki egyébként a kétszer kartellezésért jogerősen elmarasztalt Baucont Zrt. jelenlegi vezérigazgatója. Augusztusban a Baucont vezérigazgatójaként Székesfehérváron járt Kis Tóth Gábor információink szerint azt sem tudta hol található a Vörösmarty Színház...

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4114&Itemid=31

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4053&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >