Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow 100 milliárdos hiány és fedezet nélküli ígéretek jövőre
100 milliárdos hiány és fedezet nélküli ígéretek jövőre Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 15.

Image"Az elmúlt napokban a kormány és a korházak között létrejött megegyezés olyan dolgokat biztosít jövőre, amelyek mögött nincs pénz." - mondta Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján. A fideszes országgyűlési képviselő szerint a kormány az egészségügyben eddigi tevékenységeiből egy dologra volt büszke, mégpedig arra, hogy rendbe tette annak költségvetését. "Jelenleg az egészségügyi kassza hiánya 100 milliárd forint." - fogalmazott Pesti.

 

Az elmúlt napokban a kormány és a korházak között létrejött megegyezés olyan dolgokat biztosít, amelyek mögött nincsen pénz, nincs fedezet. Tulajdonképp átírták a számokat - mondta Pesti Imre, hozzátéve: a forrásokat már elköltötte az egészségügyi kormányzat. Elengedték a betegek és az egészségügy kezét, nem érdekli őket, hogy mi is történik az egészségügyi ellátásban, az "utánam az özönvíz" politikáját folytatják - fogalmazott a politikus.

 

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

Pesti kiemelte, hogy ilyen válságos időkben sokkal többen fogják igénybe venni az egészségügy különböző szolgáltatásait, ezért inkább többet és nem kevesebbet kellene költeni. A fideszes politikus kitért arra is, hogy a következő év elején összeomolhat az egészségügyi szolgálat a forrásnélküliség miatt, és szűkebb vagy tágabb körben a kórházvezetők is beismerik, hogy nem tartható így a szolgáltatás jelenlegi színvonala sem.

Nincs pénz, de az ő zsebük nem olyan szerény, mint az egészségügyi kassza - tette hozzá az ellenzéki párt szakpolitikusa. Újságírói kérdésre válaszolva Pesti elmondta, hogy a korházak döntő többsége jelenleg is tárgyalásokat folytat a beszállítóival, hogy még hitelezzenek tovább, mivel ennek hiányában küszöbön a teljes összeomlás.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >