Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Hosszú túra Salzburgba
Hosszú túra Salzburgba Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. október 16.

ImageKedden remek játékkal győzte le a Villach csapatát a Sapa Fehérvár. Pénteken újabb idegenbeli próbatétel vár a mieinkre, a tabellán éppen mögöttünk álló Red Bull Salzburg otthonában. Jarmo Tolvanen vezetőedző - érthető módon - jó emlékeket őriz a hét eleji fellépésről. "A csapat jól teljesített, megmutattuk, hogy bárki ellen eséllyel vehetjük fel a küzdelmet ebben a ilgában. Eddig az idény során általában nem sikerült sok gólt szereznünk, így az öt találatunk mindenképpen előrelépésnek számít. Ráadásul az átlagosnál többször is alakítottun kki gólszerzési lehetőséget."

 

A szakember szerint a csapat megtalálta a védekezés és a támadás megfelelő egyensúlíát kedden, jól működött emellett az emberelőnyös és -hátrányos játék, a kapuban pedig Hetényi remekelt. "A speciális soraink folyamatosan javulnak, végre a statisztika is úgy fest, ahogy illik neki" - emelte ki Tolvanen mester. Pénteken nagy iramú, színvonalas csatát vár a szakmai stáb.

"A Salzburg döcögősen kezdte a szezont, de most már rátaláltak a helyes útra. Azt kell mondjam, hogy az EBEL egyik legveszélyesebb együttese a Red Bull" - mondta a vezetőedző.

Segítője, Énekes Lajos is az ellenfél játékerejét emelte ki. "A Salzburgnak négy, gyakorlatilag egyforma nívójú sora van, és ha mindegyik alakulatuk jó napot fog ki, akkor bárkire nagy verést tudnak mérni. A védekezésünknek magas színvonalúnak kell lennie, és most is el kell kerülnünk a felesleges kiállításokat."

Jarmo Tolvanen mosolyogva hozzátette: "És ha még ezek meg is valósulnak, természetesen gólokat is kell szereznünk. Enélkül nagyon nehéz lesz ugyanis nyerni."

A Sapa Fehérvár AV19 szakmai stábja nem tervez változást az összeállításban, az aprób sérülésekkel bajlódó Fekete, Horváth és Vas Márton is szépen gyógyul. Red Bull Salzburg - Sapa Fehérvár AV19 Salzburg, 2009. október 16. 19:15 Vezeti: Tschebull, Podlesnik, Wohlmuth

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >