Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megjött a válogatott, itthon van Présinger!
Megjött a válogatott, itthon van Présinger! Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2009. október 18.

ImageJóval több, mint ezer ember várta Ferihegyen a Rómán keresztül hazaérkező világbajnoki bronzérmes junior-válogatottat. A 2A terminál előcsarnoka kicsinek bizonyult, rengetegen vacogtak kint a szabad levegőn, türelmesen kivárva a gép félórás késését is. „Amikor indultak, hárman voltunk itt" - mondta az egyik szurkoló, aki, bár alkalmasint kritikának szánta a szavait, beletrafált a lényegbe: láttatta, hogy a magyar futball szurkolói mennyire kiéhezettek a sikerre, de azt is, Egervári Sándor csapata az elmúlt bő két hétben az ország kedvence lett.

 

Világ- és olimpiai bajnokoknak jár olyan fogadtatás, amelyet Présinger Ádámék kaptak - igen, ahogy a közismert reklám is mondja: mert megérdemlik.

A fogadók azután meg is adták a módját az ünneplésnek: a múlt legendái közül Buzánszky Jenő, Mészöly Kálmán, valamint a rövid beszédében az „aranyos bronzosokat" a Videoton és a Puskás Akadémia nevében is köszöntő Kovács Ferenc után Koman Vladimir is szólt néhány szót a tömeghez, amely addigra már túl volt a Kossuth nótán, Gábor Áron rézágyúján és a Himnuszon is.

A fiúk rögtönzött dobogóra sorakoztak fel, Hajdú B. István egyesével szólította, hívta, ünnepeltette a játékosokat, akik a az utóbbi néhány napban a futball sokadik csodájával találkoztak: a sztárjait „agyonszerető" közönséggel. Persze, soha nagyobb bajuk ne legyen - arcukon, fürkésző tekinteteiken látszott az az érthető kettősség: miközben szívük szerint örökké élvezték volna a siker és az ünneplés pillanatait, jó lett volna már magukhoz szorítani szeretteiket, a szülőket, testvéreket, barátnőket.

Amikor Hajdú Pista útjára engedte, pontosabban átadta a tömegnek a magyar futball világbajnoki bronzérmeseit Présinger Ádámtól is csak annyit kérdeztünk, minden rendben van-e, itt vannak-e a szülei, a barátnője, ott lesz-e vasárnap az MTK-meccsen, mikor látjuk Fehérváron? Szegény, egy szuszra válaszolt, hogy igen várják, most hazamegy, azután szeretne minél hamarabb bekapcsolódni a csapat életébe - hogy ez pontosan melyik napra mit jelent, azt majd holnap délelőtt tudja meg ő is, ha tárcsázta Mezey doktort.

De, az szinte biztos, hogy a hét már edzéssel kezdődik neki, talán Felcsúton. Megemlítettük neki, hogy kedden egy „ismerőse" is ott lesz Felcsúton, a Puskás Akadémián. Sepp Blatter, a FIFA elnöke, aki pénteken a nyakába akasztotta a világbajnoki bronzérmet...

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >