Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Oszkó és Székely becsapta a kórházakat és a betegeket Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 18.

Image"A 2010-es költségvetést nemcsak a politikusok és a szakma, hanem az ezzel foglalkozó hivatalos szervek is rossznak, elfogadhatatlannak és megalapozatlannak tartják." - közölte Pesti Imre fideszes szakpolitikus szombati sajtótájékoztatóján. Szavai szerint az egészségügy költségvetése "durván elszaladt", hiszen a 8, 8 milliárd forintra tervezett hiány már most több mint 100 milliárd forint, év végére pedig az eredetileg kalkuláltnak mintegy 15-20-szorosa várható.

 

Pesti Imre emlékeztetett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentésére, amely szerint az egészségügyi struktúra a mostani forrásokkal nem finanszírozható. Az ellátás színvonalának csökkenésével, a meglévő várólisták meghosszabbodásával, új várólisták megjelenésével kell számolni, és sok helyen - például a sebészeten és az onkológián - a modernebb eljárásokat olcsóbbra kell cserélni - fejtette ki.

A politikus a Költségvetési Tanács megállapítását idézve arra hívta fel a figyelmet, hogy a kórházaknak ígért 38 milliárd forint megalapozatlan. Az szerződés tehát - tette hozzá -, amelyet Oszkó Péter pénzügyminiszter és Székely Tamás egészségügyi tárcavezető kötött a kórházak vezetőivel, beválthatatlan.

 

Image
Fotó: Fidesz

A két miniszter becsapta a kórházvezetőket, az intézményeket fenntartó önkormányzatokat, az egészségügyi dolgozókat, és a betegeket - fogalmazott a politikus. Pesti Imre szerint a jövő évi költségvetésben a kibontakozás lehetősége sincs benne, ezért a büdzsé Magyarország- és betegellenes. A költségvetés ugyanakkor felelőtlen is - közölte -, mert olyan ígéreteket tartalmaz, amelyek mögött nincs fedezet, ezért az egészségügy a jövő év első hónapjaiban valóban össze fog omlani.

Ez a hazugság költségvetése is, hiszen úgy kötött szerződést a kormány nevében a két miniszter, hogy tudták, garanciavállalásaik nem teljesíthetők - hangsúlyozta Pesti Imre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >